Ruotsin suosituimmat hiiret vipeltävät vauhdilla Suomeen: kolme Musse ja Helium -lastenromaania ilmestyy kuluvana vuonna

17.5.2022

Ruotsissa kirjailija–lauluntekijä Camilla Brinckin Musse ja Helium -kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta, ja hiiret ovat nousseet valtavaksi ilmiöksi eri-ikäisten lasten keskuudessa. WSOY julkaisee kuluvan vuoden aikana suomeksi sarjan kolme ensimmäistä kuvitettua lastenromaania. Avausosa ilmestyy 19.5.

Kuuden vuoden aikana hiirisisarukset Musse ja Helium ovat nousseet valtavaan menestykseen länsinaapurissamme. Kirjailija Camilla Brinck on onnistunut luomaan jännityksen- ja huumorintäyteisen fantasiamaailman, joka kolahtaa niin leikki-ikäisiin, kouluikäisiin kuin lapsille lukeviin aikuisiin. Ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistä hän teki yli 15-vuotisen uran laulajana ja lauluntekijänä.

”Minulla on lukihäiriö, joten koen tärkeäksi kirjoittaa mukaansatempaavia ja helposti seurattavia tarinoita”, Brinck kertoo. ”Saan joka päivä palautetta lukijoilta viesteinä, kirjeinä ja piirustuksina, ja hienointa on kuulla, miten kirjat ovat innostaneet lukemaan itse ja yhdessä.”

Nyt satumaailma on rantautumassa Suomeen, kun Musse ja Helium 1: Salaperäinen kolo ilmestyy painettuna, e- ja äänikirjana tänä torstaina. Tarinassa hiirisisarukset asuvat kirjailija-Camillan luona tavallisina lemmikkeinä, kunnes eräänä päivänä seinään avautuu salaperäinen hiiren mentävä kolo. Uteliaat ja toimeliaat hiiret lähtevät tutkimaan ovea ja tempautuvat salattuun satumaailmaan, missä heidän on ratkottava kuninkaallinen tehtävä.

WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola uskoo, että Mussen ja Heliumin suosiota selittää muun muassa upea, elokuvamainen kuvitus ja klassisen satumaailman linkittyminen tosielämään:

“Tarinoissa tutusta kotiympäristöstä avautuu pääsy maagiseen maailmaan. Jännittävät hahmot ja seikkailut odottavat aivan lähellä, hiirenkolon toisella puolella. Kodin turvasta lapset pääsevät tsemppaamaan näitä pieniä sankareita. Kaikista pienimmissä on joskus suurin voima!”

Musse ja Helium 1: Salaperäinen kolo saa jatkoa jo heinäkuussa, kun osa kaksi, Kultajuuston jäljillä ilmestyy, ja edelleen lokakuussa kolmannen osan, Seikkailu Lindriziassa, myötä. Kirjat on suomentanut Kati Valli ja niiden ydinkohderyhmää ovat 5–10-vuotiaat.