Sanna Isto ja Timo Parvela vuoden 2020 Topelius ja Arvid Lydecken -ehdokkaiksi

10.12.2019

Suomen Nuorisokirjailijat ry on nimennyt Sanna Iston romaanin Sirpale vuoden 2020 Topelius-ehdokkaaksi ja Timo Parvelan Kepler62, Uusi maailma: Kuiskaajien kaupunki -teoksen (kuv. Pasi Pitkänen) vuoden 2020 Arvid Lydecken -ehdokkaaksi.

 

Raadin perustelut:

Topelius-ehdokkuus: Sanna Isto: Sirpale

Minja jää viettämään huoletonta kesälomaansa kotiinsa Berliiniin muun perheen matkustaessa Suomeen. Lattianraosta löytynyt kahvikupinkorva kiskaisee hänet kotitalonsa menneeseen aikaan, missä toisen maailmansodan uhka leijuu ilmassa. Minja tutustuu aikamatkallaan onnettomasti rakastuneeseen Rosaan, joka on lukittu huoneeseensa. Eri aikatasot nivoutuvat yhteen tässä vangitsevassa tarinassa, jossa murheellinen historia ja menneisyyden teot vaikuttavat ihmiskohtaloihin yhä.

Arvid Lydecken -ehdokkuus: Timo Parvela: Kepler62, Uusi maailma: Kuiskaajien kaupunki (kuv. Pasi Pitkänen)

Joni ja salaperäinen X etsivät kesytetyn varjoleijonan kanssa Jonin kadonnutta Ari-veljeä. Matka Kepler62-planeetalla on yllätyksiä, vaaroja ja vaikeita valintoja täynnä. Vaelluksen edetessä ystävykset kohtaavat ihmeelliset kuiskaajat ja X:n rankan menneisyyden. Scifi-seikkailuromaanisarjan itsenäisessä osassa pilkahtavat toivo ja huumori synkän tunnelman keskellä.

 

Topelius-palkinto myönnetään ansiokkaalle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto ansiokkaalle lastenkirjalle. Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja vuoden 2020 ehdokkaat sekä voittajat valitaan vuoden 2019 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista.

Voittajat julkistetaan tammikuussa 2020. Molempien palkintojen arvo on 2020 euroa ja palkintoja tukee Kopiosto.

Palkintoraatiin kuuluvat tutkija, tietokirjailija ja raadin puheenjohtaja Sara Kokkonen, kirjastovirkailija Marjo Hämäläinen ja luokanopettaja Matias Laivamaa.