Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous sekä Riina Mattilan Järistyksiä Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaiksi

7.11.2018

Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous ja Riina Mattilan Järistyksiä on valittu vuoden 2018 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaiksi. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaantunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Palkinto jaetaan 28.11.

Palkintolautakunnan perustelut:

Enoranta, Siiri: Tuhatkuolevan kirous (WSOY)

Upeasti ja kauniilla, huolellisesti valituilla sanoilla kirjoitettu teos maalaa lukijan eteen uskottavan maailman. Omalakisen ja vahvaäänisen romaanin henkilökuvaus, juoni ja inhimillisyys tuovat esiin lapsuuden lopun, hyvän ja pahan, ilon ja surun. Eheä ja varma lukuelämys.

 

 

Mattila, Riina: Järistyksiä (WSOY)

Kaunis rakkaustarina itsensä löytämisestä tarjoaa samaistumispintaa ja rohkeutta kohdata oma tapansa olla. Teos käsittelee ensirakkautta koskettavasti ja ulottaa teeman kysymyksiin seksuaalisesta ja sukupuolisesta identiteetistä: Kaikilla on oikeus rakkauteen. Hyvällä kielellä kirjoitettu tarina pitää otteessaan alusta loppuun.

 

Muut palkintoehdokkaat ovat: Taru Anttonen ja Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) (Into), Magdalena Hai: Kolmas sisar (Otava), Maija ja Anssi Hurme: Varjostajat / Skuggorna (Kustantamo S&S / Shildts & Söderströms) ja Sanna Sofia Vuori ja Linda Bondestam: Muna / Ägget (Teos / Förlaget).

Palkintoraadin jäsenet ovat: lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio, puheenjohtaja,
libristi Leena Kero-Taiminen ja ohjaaja Rami Saarijärvi. Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala.

Haastattelupyynnöt:

Viestintäpäällikkö Ina Westman, puh. 040 5544 543, ina.westman at wsoy.fi
Arvostelukappaleet: tiedotus at wsoy.fi