Tiedote: 140-vuotisjuhlavuottaan viettävän WSOY:n syksyn kirjat ovat tulevaisuuden klassikoita

12.4.2018

Kaunokirjallisuus

WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden syksyn avaa Tommi Kinnusen Pintti, joka on koskettava romaani elämän muuttavista hetkistä. Katja Ketun Rose on poissa on häikäisevä tarina rakkaudesta, omien juurien etsimisestä ja täyttymättömistä toiveista. Tuomas Kyrön romaani Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja kertoo sekä ihmisen kaipuusta vanhoihin hyviin aikoihin että matkasta kohti tuntematonta tulevaisuutta. Antti Heikkisen Kehveli on hatunnosto suurille suomalaisille veijariromaaneille ja suuri selviytymistarina. Ilkka Remeksen hyytävän ajankohtaisessa Perikadossa käydään taistelua Euroopan tulevaisuudesta. Anja Snellmanin Kaikkien toiveiden kylä on aistivoimainen lukuromaani kahdesta naisesta ja odottamattomasta ystävyydestä. Lisäksi ilmestyvät seuraavat romaanit: Heikki Turusen Nenkoset, Simo Hiltusen Ihmisen kuoressa, Tommi Melenderin Rautakausi, Päivi Lipposen esikoisromaani Ihmisyyden vuoksi, Joni Skiftesvikin Finlandia City sekä Sinikka Vuolan ja Tommi Melenderin Maailmojen loput -kirjoituskokoelma. Syksyllä ilmestyvät lisäksi runokokoelmat Maanalainen näkötorni Claes Anderssonilta ja Kehtolauluja kuoleville Heli Slungalta sekä esikoisrunokokoelma Yksin ja toisin Tuukka Pietariselta.

Käännetty kaunokirjallisuus

Maailma rakastetuin kirjailmiö, Elena Ferranten Napoli-sarja, täydentyy lokakuussa viimeisellä osalla, kun Kadonneen lapsen tarina ilmestyy suomeksi. Ranskalais-marokkolaisen Leïla Slimanin Kehtolaulu on rohkea ja ajankohtainen menestystrilleri vallasta ja vanhemmuudesta. Vuoden pelottavimman lukuelämyksen puolestaan tarjoilee C. J. Tudorin Liitu-ukko. Lisäksi ilmestyvät seuraavat teokset: Kristina Ohlssonin Sairaat sielut, Anders Roslundin Kolme tuntia, John Grishamin Lainlukijat, Wilbur Smithin ja David Churchillin Sotahuuto sekä Andrzej Sapkowskin Narrenturm 1. Agatha Christien läpimurtoromaani Roger Ackroydin murha ilmestyy uutena suomennoksena. William Shakespearen Sonetit julkaistaan WSOY:n 140 -vuotisjuhlapainoksena.
Tietokirjallisuus

Antti Tuiskun, Antti Aron ja Anton Vanha-Majamaan Antti Tapani on Suomen suurimman poptähden elämäkerta. Laura Frimanin kirjoittama Mikael Gabriel – Alasti kertoo täysin avoimesti suositun ja ristiriitaisen artistin elämästä: tiestä kasvatuskotiin ja sieltä kuuntelijoiden sydämiin. Ville Similän ja Mervi Vuorelan Ultra Bra. Sokeana hetkenä kertoo puolestaan rakastetuksi klassikoksi vakiintuneen yhtyeen koko tarinan. Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen Rakkauden voimakirja opastaa siihen, kuinka löydät rakkauden ja hoidat sitä. Kanadalaisen psykologin Jordan B. Petersonin 12 Elämänohjetta. Käsikirja kaaosta vastaan on rohkea kansainvälinen bestseller, joka romuttaa myyttejä onnesta ja mielekkäästä elämästä. Kai Häggman, Teemu Keskisarja, Markku Kuisma ja Jukka Kukkonen tarkastelevat 1918-kirjassaan suomalaisten elämää eri näkökulmista tuona traagisena vuotena.

Lisäksi ilmestyvät seuraavat teokset: Martti Turtolan (päätoim.) Kotirintama, Antony Beevorin Kohtalokas silta. Arnhem 1944, Risto Uimosen Sauli Niinistö – tasavallan presidenttiHelena Ruuskan Hugo Simbergin pirut ja enkelit, Eero Huovisen Isä  meidänAntto Terraksen Helsinki – Tallinna ExpressIlkka Kariston Vankina Venäjällä,Thomas Kirjosen ja Erkka Mykkäsen Kasmir: Annoskateus, Kati Pohjan ja valokuvaaja Mikko Mäntyniemen Riistaa lautasella,  Eben Alexanderin Kaikkeuden sylissä, Moorea Sealin inspiraatiokirjat 52 listaa onnellisuuteen ja 52 listan projekti sekä Elma van Vlietin täytettävät kirjat Isä. Kerro minulle sekä Isoisä. Kerro minulle.

Sarjakuvat

Palkitun sarjakuvataiteilijan Ville Rannan Kuningas menettää päänsä on upeissa akvarellisävyissä hehkuva, absurdi suurteos, jossa Ranta sahaa pään irti vuosituhantiselta valkoiselta heteromieheltä.

Lasten- ja nuortenkirjat

Runoilija Heli Laaksosen ja kuvittaja Anne Vaskon vallaton numerokirja Ykköne sisältää ”matemaattissi tehtävi” ja nokkelia numeroselityksiä. Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen suosittu Kepler62-avaruusseikkailun toinen tuotantokausi alkaa teoksessa Kepler62. Uusi maailma: Kaksi heimoa. Karri Paleface Miettisen ja Kaisa Happosen rohkea runokirja Revi se innostaa runovallankumoukseen. Jeff Kinneyn kolmastoista Neropatin päiväkirja ilmestyy suomeksi samaan aikaan alkuteoksen kanssa. Kirsi Kunnakselta julkaistaan kaksi koottujen runojen lastenkirjaa: Christel Rönnsin kuvittama Tiitiäisen runokirja sekä Kristiina Louhen kuvittama Sirkukseen! Suositussa Lukupalat-sarjassa julkaistaan kolme uutuutta: Magdalena Hain ja Teemu Juhanin Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri, Henna Helmi Heinosen ja Reetta Niemensivun Bellan pennut muuttavat sekä Tuutikki Tolosen ja Christel Rönnsin Auttamistoimisto Luna ullakolla.  

Lisäksi ilmestyvät seuraavat teokset: Jukka-Pekka Palviaisen ja Christel Rönnsin Allu ja salaperäinen opettaja, Kristina Ohlssonin Hopeapoika,  Hannamari Ruohosen Missä olet, Eppu, Taru Viinikaisen ja Oili Kokkosen Tiltu ja Lettu – Joulujupakka, Rinna Saramäen ja Sami Saramäen Taskulamppuseikkailu: Meren syvyyksiin, James MacLainen ja Jacob Souvan Ei tylsä kirja, Merja ja Marvi Jalon ja Reetta Niemensivun Olivia ja onnentähti, Merja ja Marvi Jalon Jesse aateliskoira sekä uutena suomennoksena Astrid Lindgrenin Mestarietsivä Blomkvist vaarassa. WSOY julkaisee myös 140. juhlavuoden kunniaksi koko Tove Janssonin Muumi-romaanien sarjan uudessa, upeassa sarja-asussa.

Syksyn nuortenkirjoja ovat Essi Ihosen esikoisromaani Ainoa taivas, Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous, Elena Madyn Varjelija, Anna-Riikka Sairion Milja – Suhdesolmuja ja suitsimista, Karen M. McManusin Yksi meistä valehtelee ja Stephanie Garberin Caravalin jatko-osa Valenda.

WSOY:n katalogi kokonaisuudessaan luettavissa täältä: https://issuu.com/kirja/docs/wsoy_syksy_2018

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Kotimainen kaunokirjallisuus ja asiaproosa:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Käännetty kaunokirjallisuus ja tietokirjat sekä lasten- ja nuortenkirjat:
Viestintäpäällikkö Ina Westman, ina.westman@wsoy.fi, puh. 040 5544 543

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat: www.wsoy.fi/medialle/kuvapankki