Tiedote: Antti Heikkinen kirjoittaa Dannyn auktorisoidun elämäkerran taiteilijan juhlavuoden kunniaksi

30.3.2022

WSOY julkaisee 80-vuotisjuhlavuottaan viettävän Dannyn elämäkerran syksyllä 2022. Elämäkerran kirjoittaa palkittu kirjailija Antti Heikkinen, joka kertoo Dannyn elämän ensimmäiset 80 vuotta huikealla elämäkerturin vaistollaan.

Elämäkerta kuvaa Dannyn pitkän uran sellaisena kuin Danny on sen kokenut. Heikkinen on päässyt käymään läpi Ilkka Lipsasen mittavaa artikkeli- ja kuva-arkistoa ja kokoaa sen pohjalta ennennäkemättömän tarkan kuvan siitä, kuinka viihdetaiteilija Dannystä tuli juuri se kaikkien tuntema ”iso D”.

”Ihmisenä Danny on asioita analyyttisesti ajatteleva muistihirmu. Hyvän muistin lisäksi hänellä on myös tavattoman laajat arkistot, joihin tutustuminen on ollut etuoikeus – kuten myös tutustuminen Dannyyn. Tulossa on hieno tarina, koko tähänastinen show yksissä kansissa”, kirjailija Antti Heikkinen kuvailee.

Danny itse kertoo, että hän haluaa kiittää kirjalla niitä, joille kunnia pitkän uran ajalta kuuluu: ”Olen nöyrästi kiitollinen niin monelle taitavalle ja lahjakkaalle ihmiselle. Yritän tässä kirjassa antaa kiitosta, kunniaa ja myös kritiikkiä kaikille niille tahoille ja ihmisille, jotka ovat mahdollistaneet ammattilaiseksi kasvamiseni. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi sen, että mitään tärkeää ei jäisi sanomatta.”

Kirja ilmestyy Dannyn 80-vuotissyntymäpäivän aattona 23.9.2022. Syntymäpäivää juhlitaan seuraavana päivänä Turusta starttaavalla juhlaristeilyllä, joka samalla käynnistää läpi syksyn jatkuvan Dannyn 80-vuotisjuhlakiertueen.

”Dannyn ura on ainutlaatuinen niin pituutensa kuin monipuolisuutensa puolesta. Sama mies on unelmavävyillyt Suomen Beatlesiksi kutsutun kitarabändin solistina, vetänyt hiki päässä aggressiivista rockia niittivyössä, laulanut hunajaisia hellyysduettoja ja julistanut puku päällä, että tätä kansaa ei vastukset voita. Viimeisenä, tai ainakin viimeisimpänä, etappina hän katsoo lööppienkin keskellä tyynesti kameraan ja kertoo päivästä, jona kaikki rakastavat häntä”, Antti Heikkinen summaa.

 

Danny eli Ilkka Lipsanen on pitkän uransa aikana tehnyt yli 100 listahittiä, kirjoittanut yli 50 show’ta ja kouluttanut suuren määrän uusia artisteja Suomen musiikkikenttään. Lisäksi hän on toiminut Solo Ry:n puheenjohtajana yli 25 vuoden ajan.

Antti Heikkinen on palkittu kaunokirjailija, joka tunnetaan erityisesti taitavasti laadituista elämäkerroista. Heikkinen on aiemmin kirjoittanut kiitetyt elämäkerrat Juice Leskisestä, Heikki Turusesta, Jaakko Teposta, Kalle Päätalosta, Kari Tapiosta ja Ponssen perustajasta Einari Vidgrenistä.

Lisätietoja: WSOY, Brand Manager Satu Sirkiä, satu.sirkia@wsoy.fi, 040 0485 228