Tiedote: Antti Holman lukema Täällä Pohjantähden alla -trilogia julkaistaan alkuvuodesta

18.12.2020

”Minulle Täällä Pohjantähden alla on ennen kaikkea teos luokasta. Olen valittanut siitä, että nykyisen identiteettikeskustelun rinnalla tai sisällä ei puhuta tarpeeksi rahasta, siitä, miten toimeentulon kysymys ajaa mielestäni muiden kysymysten edelle. Ajattelen, että vuokralaisen käsitys oikeudenmukaisuudesta, tai jopa sellaisista käsitteistä kuin ’kansallinen luonne’ tai ’yhteiset asiat’ tai ’jumala’, on harvoin sama kuin sillä ihmisellä, jolle vuokra maksetaan. Siitä, tai siitäkin, Linna kirjoittaa. Ottaapa teos osaa vuosikymmenten takaa identiteettikeskusteluunkin näyttämällä, miten yhteisö muokkaa kokonaisia ihmiskohtaloita pelkästään arkisessa kanssakäymisessä; sisälle pääseminen tai ulos jääminen ovat iäisesti asioita, jotka saattavat ratkaista sen, miten ihminen asemansa maailmassa näkee, vaikka kyse ei olisi sen suuremmasta vaikutuspiiristä kuin Pentinkulman kylänraitti”, Antti Holma kertoo.

Antti Holma kertoo lisää ajatuksistaan äänikirjan lukemisesta ja teoksesta kirjeessään.(liite)

”Pohjantähti-trilogia on mestarillinen teos, joka saa suomalaiset yhä uudestaan keskustelemaan yhteisestä historiasta ja siitä, miten yhteistä mikäkin lopulta on. Romaanitrilogia on klassikkoteos, joka käsittelee alati ajankohtaisia aiheita. Olen kiitollinen, että onnistuimme poikkeusvuoden erikoisjärjestelyin saamaan Antti Holman lukijaksi tälle teokselle ja tuomaan siihen jälleen yhden uuden sävyn”, toteaa WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Äänikirjat ilmestyvät:

Täällä Pohjantähden alla 1 22.1.2021
Täällä Pohjantähden alla 2 29.1.2021
Täällä Pohjantähden alla 3 5.2.2021

Väinö Linnalla on merkittävä rooli suomalaisen kirjallisuuden historiassa, ja hänen 100-vuotisjuhlavuotenaan WSOY on julkaissut lisäksi kiittäviä arvioita saaneen Karo Hämäläisen Kansalliskirjailija-romaanin, Jyrki Nummen, Maria Laakson, Toni Lahtisen ja Pertti Haapalan toimittaman Väinö Linnatunnettu ja tuntematon -teoksen sekä Eeron Ahon lukemana Tuntematon sotilas -äänikirjan.

Lisätietoja:
WSOY, kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149