Tiedote: Bazar Kustannus osaksi Werner Söderström Osakeyhtiötä

28.8.2019

Werner Söderström Osakeyhtiö on ostanut Bazar Kustannus Oy:n sen norjalaiselta perustajalta Øyvind Hagenilta. Kauppa astuu voimaan heti.

Bazar jatkaa Werner Söderström Osakeyhtiön itsenäisenä yksikkönä ja omalla kustannusprofiilillaan. Bazar työllistää vakituisesti seitsemän henkilöä sekä lukuisan määrän freelancereita. Kaikki Bazarin työntekijät jatkavat nykyisissä työtehtävissään, ja kustantamon johtajan Markus Lähdesniemen titteliksi tulee kustantaja.

”Saamme Bazarin myötä hyvän ja kannattavan lisän kasvavaan kustannusperheeseemme. Saamme käyttöömme myös mittavat synergiaedut tämän uuden organisaation kautta. Bazarissa meitä kiinnosti myös menestyksekäs kirjailijoiden joukko sekä osaava tiimi, sanoo Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen.

”Oman vahvan asemansa saavuttaneelle Bazarille tämä on loistava mahdollisuus. Vallitsevassa markkinatilanteessa oli järkevää yhdistyä alan vetovoimaisimman toimijan kanssa. Pääsemme nyt keskittymään ydinosaamiseemme eli kustantamiseen. Yhdistyminen mahdollistaa Bazarin kasvun strategiamme mukaisesti”, iloitsee Markus Lähdesniemi.

Lisätiedot:
Bazar Kustannus Oy, kustantaja Markus Lähdesniemi, puh. 050 404 2253,
markus@bazarkustannus.fi

Werner Söderström Osakeyhtiö, toimitusjohtaja Timo Julkunen, puh. 040 549 0434,
timo.julkunen@wsoy.fi

Vuonna 2002 perustetun Bazar Kustannus Oy:n monipuolinen julkaisuohjelma sisältää kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta. Bazar julkaisee vuosittain viitisenkymmentä uutuusnimikettä. Kustantamon menestyskirjailijoihin kuuluvat mm. Yuval Noah Harari, Marie Kondo ja Lucinda Riley.

Werner Söderström on perustettu vuonna 1878. Suomen johtava kustantamo on osa Bonnier-konsernia. Werner Söderström Osakeyhtiöön kuuluvat WSOY:n lisäksi Tammi, Johnny Kniga, Readme.fi, Kosmos ja nyt myös Bazar.