TIEDOTE: Ikuisuuden ääri on Ken Follettin Vuosisata-trilogian päätösosa

5.8.2015

Perheet eri puolilla maailmaa joutuvat dramaattisten tapahtumien pyörteisiin. Itäsaksalainen opettaja Rebecca Hoffman oivaltaa, että Stasi on vakoillut häntä jo vuosia, ja ryhtyy impulsiiviseen tekoon, joka vaikuttaa hänen perheensä koko loppuelämään. Yhdysvalloissa nuori juristi George Jakes siirtyy Robert F. Kennedyn johtaman oikeusministeriön palvelukseen ja joutuu keskelle maata repivää kansalaisoikeustaistelua. Cameron Dewar, senaattorin pojanpoika, ryhtyy vakoilijaksi pystyäkseen vaikuttamaan asioihin joihin uskoo. Neuvostoliitossa Tassin reportteri Tanja Dvorkin taistelee työnsä varjolla kommunistihallitusta vastaan ja vaarantaa laittomalla uutislehtisellä myös kaksoisveljensä, kommunistisen puolueen nousevan tähden Dimka Dvorkin uran.

Ken Follettin romaanitrilogian ensimmäinen osa Kun suuret sortuvat (2011) alkaa 1900-luvun alusta, ja toinen osa Maailman talvi (2013) päättyy 1940-luvun loppuvuosiin, jolloin kylmä sota alkoi ja maailma jakautui kahtia. Vuosisata-trilogia on käännetty yli 30 kielelle.

Ken Follett syntyi 1949 Walesin Cardiffissa. Hän opiskeli filosofiaa Lontoossa ja työskenteli toimittajana ennen kirjallista läpimurtoaan. Hänen esikoisteoksensa Neulansilmä ilmestyi vuonna 1979. Siitä lähtien hänen huolelliseen taustatyöhön, eeppisiin juonenkäänteisiin ja psykologisesti uskottaviin henkilöhahmoihin perustuvat romaaninsa ovat kerta toisensa jälkeen nousseet bestsellereiksi.
www.ken-follett.com

Ken Follett: Ikuisuuden ääri (alkuteos The Edge of Eternity)
Suomentanut Anu Niroma
WSOY 2015, 1078 sivua
Romaani on saatavana sekä painettuna että e-kirjana. Sarjan aiemmat osat sekä esikoisteos ovat saatavilla pehmeäkantisina laitoksina.

Lisätiedot ja päätösosan presskit pyynnöt:
Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi
Lisää kirjasta: www.kirja.fi