Tiedote: Ilkka Remeksen uutuustrillerissä maailma on ajautumassa suursotaan

18.9.2019

Kremlin nyrkissä Suomessa herätään järisyttävään aamuun. Tapahtuu se, jota varten Venäjä harjoittelee — ja Suomi varautuu. Suomeen kohdistuu vastaava lennokein ja ohjuksin tapahtuva isku, jollainen tehtiin Saudi-Arabiaan viime viikolla.

”Kuin salama kirkkaalta taivaalta”, Ilkka Remes sanoo. ”Tämä on nykyisin Venäjän sotilaallisen toiminnan perusta. Ja nykypäivän teknologialla se on mahdollista lähes kirjaimellisesti.”

Kriisi saa kohtalokkaan käänteen, kun venäläisten suunnittelema hämäys, maskirovka, onnistuu turhankin hyvin. Moskovassa huomataan liian myöhään, että muuallakin osataan hämätä. Uusi taho yllättää kaikki. Seurauksena on kriisin nopea eskaloituminen Naton ja Venäjän väliseksi yhteenotoksi, joka on kasvamassa kolmanneksi maailmansodaksi.

”Tosielämässä suurvaltojen retoriikan koventuessa Suomi on havahtunut palaamaan kohti Venäjää myötäilevää linjaa”, Remes sanoo. ”Turvallisuuspolitiikasta vastuussa olevat henkilöt eivät käsittele kysymyksiä, joita Suomi sijaintinsa vuoksi saattaa kohdata. Tarinassa niin voidaan tehdä.”

CIA:n Helsingin asemalla työskentelevä amerikansuomalainen Robert Forsten päätyy taisteluun, jossa ei ole voittajia – ja Suomesta uhkaa tulla pahin kärsijä.

Ilkka Remeksen jännityskirjat ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistävän tyylilajin mestariksi. Kremlin nyrkki on hänen 23. trillerinsä. Remes on kirjoittanut myös kahdeksan nuortenkirjaa.

Ilkka Remes
Kremlin nyrkki
WSOY 2019, 428 sivua

Lisää kirjasta ja kirjailijasta:
ilkkaremes.com
www.wsoy.fi

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi