Tiedote: Ilkka Remeksen uutuustrillerissä presidentti on kadoksissa

22.9.2022

Venäjän sotilastiedustelu GRU on epäonnistunut Ukrainassa ja sen operaatioita on paljastunut lännessä. Ne ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu valtavan organisaation aktiivisuudesta. Venäläisvakoojien ujuttamisessa maailmalle Suomi on ollut jo vuosikymmenten ajan perinteinen portti, jonka lopulta suomalaiset itse avasivat selälleen.

”Yli 30 000 inkeriläisen niin sanotun paluumuuton Suomeen mahdollistanut päätös tehtiin salamyhkäisesti, suomettuneesti ja KGB:n ohjaamana”, Ilkka Remes sanoo. ”Osa tätä reittiä tulleista vakoilijoista on aktiivisia ja osa nukkuvia, tarpeen vaatiessa aktivoituvia. Myös nyt, poikkeustapauksena koko Euroopassa, Suomen itäinen portti on rakosellaan ja viisumeita myönnetään henkilöille, joiden todellisista tarkoitusperistä ei ole mitään tietoa.”

Tornadon henkilöihin kuuluu inkerinsuomalainen illegaali agentti, joka päällepäin on tavallinen IT-konsultti, mutta joka todellisuudessa hoitaa Suomessa ja Ruotsissa GRU:n tieteellis-teknistä tiedustelua, yhtä Venäjän tärkeimmistä ja menestyksekkäimmistä osaamisalueista. Hänen tärkein kohteensa on Ruotsin huippunykyaikainen Blekinge-sukellusveneluokka, joka uhkaa Venäjän herkintä ja kehittyneintä vedenalaista sotilasteknologiaa. 

”Ruotsi on kummajainen”, Remes sanoo. ”Rauhanrakentajaksi itsensä profiloinut maa tuottaa suurvaltojen rinnalla uuden polven hävittäjiä ja sukellusveneitä tavalla, johon mikään muu Ruotsin kokoluokan valtio ei lähimainkaan pysty.”

Sukellusvene jää Tornadossa loukkuun Landsortin rotkoon Itämeren syvimmässä kohdassa samaan aikaan kun Königstedtissä Vantaalla on alkamassa huipputapaaminen, joka on ajanut Suomen valtiojohdon puun ja kuoren väliin.

25-vuotiskirjailijajuhlavuottaan viettävän Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänen Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen teostensa ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa jälkeen.

Ilkka Remes
Tornado
WSOY 2022, 446 sivua
Teos on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.

Lisää kirjasta ja kirjailijasta:
www.wsoy.fi
www.ilkkaremes.com

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen(at)wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi