TIEDOTE: Karita Mattila – korkealta ja kovaa on ihmisen ja taiteilijan henkilökuva

6.4.2016

”Karitan motto kirjahankkeessa kuului: tehdään mun näköinen kirja”, kertoo Raila Kinnunen teoksestaan.

Harvoin haastatteluja antanut laulaja päästää lukijan kulissien taakse. Karita Mattila kertoo kirjassa unohtumattomista kohtaamisista, sattumuksista ja kollegoista uransa varrella. Puheenaiheiksi nousevat myös valinnat, joita hän on joutunut urallaan tekemään.
 
”Laulu. Antanut elämän (ja elannon) – kirjaimellisesti – ja muokannut, muovannut minut ihmisenä. Vienyt ympäri maailmaa. Antanut kaiken. Ottanut paljon, vaatinut sitäkin enemmän.
   Palkinnut sanoinkuvaamattomalla onnella, tyydytyksen tunteella, taivaita syleilevällä ilolla. Tyrmännyt ja kasvattanut vastoinkäymisillä, pettymyksillä, takaiskuilla, epäonnistumisillakin. Vapauttanut komplekseista, tuottanut niitä. Turpiin on tullut, ja aina vain on tämä likka noussut! Taas on jatkettu eteenpäin”, kirjoitti  Karita Mattila sähköpostiviestissään Raila Kinnuselle talvella 2015.   

Journalisti, tietokirjailija Raila Kinnunen on tehnyt näyttävän uran Apu-lehden toimittajana kirjoittaen maailman suurimmista tähdistä. Hän on kirjoittanut aikaisemmin elämäkerrat Esko Salmisesta, Kyllikki Forssellista, Paavo Lipposesta ja Kirka Babitzinista. Raila Kinnuselle myönnettiin Valtion journalistipalkinto vuonna 2008.  

Raila Kinnunen, Karita Mattila – korkealta ja kovaa
ISBN: 978-951-0-41070-7
268 sivua
 

Lisätiedot

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319
arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

www.kirja.fi