TIEDOTE: Katja Ketun uusi romaani ilmestyy syksyllä

2.3.2015

Lappi, 1930-luku. Raskaana oleva valkokenraalin tytär Irga hiihtää pakoon Neuvostoliittoon. Irgan tie vie Vorkutan leireille ja aina Volgan mutkaan. Päätyessään Marinmaalle Irgalla on mukanaan salaisuus, jota täytyy varjella visummin kuin omaa henkeä.

Vuonna 2014 suomalainen Verna lähtee Venäjälle, Marinmaalle, piskuiseen Lavran kylään selvittämään isänsä kohtaloa ja omaa menneisyyttään ympäristössä, jossa ihmiset on peloteltu hiljaisiksi.  

Yöperhonen on kertomus suomensukuisten marilaisten taistelusta oman kulttuurin säilyttämisen puolesta. Se kertoo voimasta, joka omalla kielellä ja kulttuurilla ihmiselle on, kuvailee Katja Kettu romaaniaan.

Kirjailija ja animaatio-ohjaaja Katja Kettu (s. 1978) on kirjoittanut kolme romaania ja yhden novellikokoelman sekä toimittanut useita muita teoksia. Ketun menestysromaani Kätilö (WSOY, 2011) palkittiin Runeberg-palkinnolla vuonna 2012. Kätilön käännösoikeudet on myyty kaikkiaan 18 maahan, ja se on valittu Norjassa ja Liettuassa vuoden parhaaksi käännösromaaniksi.  

Kätilö nähdään pian myös valkokankaalla. Antti J. Jokisen ohjaaman elokuvan ensi-ilta on syyskuussa 2015. Elokuvan pääosaa näyttelee Krista Kosonen, ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen, Elina Knihtilä, Tommi Korpela ja Johannes Brotherus.

Kirjan kansikuvana on kuvataiteilija Eemil Karilan teos Forgive Me.

Lisätiedot

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, s-posti: vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh: 040 755 3319

Artikkeli kuvataiteilija Eemil Karilan teoksen julkistamistilaisuudesta ja taiteilijan haastattelu #kirjassa:
http://www.kirja.fi/artikkelit/ketun-romaanin-kansikuva-julkistettu/
http://www.kirja.fi/artikkelit/tunne-on-taiteen-katalyytti/

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Liitteet: Kuva_Katja Kettu © Ofer Amir, Kansi_Katja Kettu, Yöperhonen