TIEDOTE: Laatujännitys myy: Remes, Lagercrantz ja Kettu vuoden 2015 myydyimmät

27.1.2016

Ilkka Remeksen Jäätyvä helvetti jatkaa vuosi sitten ilmestyneessä Horna-trillerissä alkanutta tarinaa. Tarinan alussa venäläinen tiedustelukone törmää Suomenlahden yllä Finnairin matkustajakoneeseen, joka tekee epäonnistuneen pakkolaskun jäälle. Samana iltana selittämättömät sabotaasit ja kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta. Suomalaiset jäävät uutispimentoon ja pakkanen alkaa hiipiä asuntoihin. Ihmiset pakenevat kuolemanloukuiksi muuttuvista kodeistaan ja kaaos leviää ruokahuollon ontuessa. Kauhua lisäävät selittämättömät sabotaasi-iskut eri puolilla maata. Sekasorron keskellä valtiojohto saa kylmäävän viestin Moskovasta. 
 
Ilkka Remes (s. 1962) on yksi Suomen kautta aikojen myydyimpiä kirjailijoita. Remes on kirjoittanut yhteensä 19 jännitysromaania ja kahdeksan nuorten romaania.  

David Lagercrantzin Se mikä ei tapa on itsenäinen romaani, joka jatkaa Stieg Larssonin Millennium-trilogiaa Larssonin luomien henkilöhahmojen pohjalta. Frans Balder, maailman arvostetuin tekoälytutkija, ottaa yhteyttä Mikael Blomqvistiin ja johtaa miehen tulenaran salaisuuden jäljille. Tapauksen edetessä Blomqvistin ja Lisbeth Salanderin tiet kohtaavat jälleen. Romaanin on suomentanut Outi Menna.  

Millennium-trilogiassa ovat ilmestyneet teokset Miehet jotka vihaavat naisia (Män som hatar kvinnor, 2005, WSOY 2006), Tyttö joka leikki tulella (Flickan som lekte med elden, 2006, WSOY 2007) ja Pilvilinna joka romahti (Luftslottet som sprängdes, 2007, WSOY 2008). Trilogian on suomentanut Marja Kyrö.

David Lagercrantz (s. 1962) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti. Hän on julkaissut paitsi tietokirjoja myös useita romaaneja. Kirjailijan läpimurtoteos jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista, Minä Zlatan, ilmestyi Miika Nousiaisen suomentamana 2012.  

Katja Ketun menestysromaani Kätilö (2011) on tosipohjainen kertomus suomalaisnaisen ja SS-upseerin yhteentörmäyksestä Lapin sodan kynnyksellä. Se on väkevä todistus siitä mihin ihminen on valmis rakkauden tähden. Kätilö palkittiin Runeberg-palkinnolla vuonna 2012. Romaanin käännösoikeudet on myyty kaikkiaan 19 maahan ja se palkittiin Norjassa ja Liettuassa vuoden parhaana käännöksenä. Romaanin pohjalta tehdyn samannimisen elokuvan (Solar Films Oy, 2015) on ohjannut Antti J. Jokinen

Kirjailija ja animaatio-ohjaaja Katja Kettu (s. 1978) on kirjoittanut myös romaanit Yöperhonen (2015), Hitsaaja (2008) ja Surujenkerääjä (2005) sekä novellikokoelman Piippuhylly (2013). Myös Yöperhonen nousi vuoden 2015 myydyimpien kaunokirjallisten teosten listalle.

Lisätiedot

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@bonnierbooks.fi

arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Bestsellerit 2015 -lista: http://www.kustantajat.fi/files/output/1102/bestsellerit+2015.pdf