Tiedote: Maarit Tyrkön muistelmateokset valkokankaalle

10.11.2016

”Maarit Tyrkön kirjat tarjoavat meille mahdollisuuden kertoa nuoren tytön tarinanvallan keskiössä muutosten aikakaudella. Tämän tarinan kautta pääsemme lähelle suurmiehen sisintä, verevää ja samalla aitoa ihmistä – rakastavaa presidenttiä”, toteaa Ilkka Matila.

”Luotan elokuvatuottaja Ilkka Matilan huippuhyvään ammattitaitoon ja osaamiseen! Luotan hänen makuunsa ja tapaansa tehdä kirjoistani omanlainen taideteos. Keskusteluissa on selvinnyt, että Matilan näkökulma on tytön ja toimittajan tie ja elämä. Se kertoo 1970-luvusta ja ajan ilmapiiristä sellaisena kuin kirjojen nuori nainen sen kokee tempauduttuaan mukaan vallan sisäpiiriin. Tarinassa painon saa myös arki, rakkaus arkipäivässä, se liikkuu niin julkisuudessa kuin salatussa yksityisyydessäkin”, kertoo Maarit Tyrkkö.

Maarit Tyrkön Tyttö ja nauhuri -muistelmateos (2014) kertoo nuoresta tytön tytöstä, joka halusi toimittajaksi ja päätyi Suomen Kuvalehden kautta tasavallan presidentin Urho Kaleva Kekkosen läheiseksi. Elokuussa 2016 ilmestynyt Presidentti ja toimittaja on avoin ja rehellinen kuvaus Kekkosen elämästä läheisen ihmisen silmin.

Ilkka Matilan tuottamia elokuvia ovat muun muassa Vadelmavenepakolainen (2014) sekä palkitut Äideistä parhain (2005) ja Rukajärven tie (2000).

Lisätiedot:
WSOY, kustannuspäällikkö Joni Strandberg, joni.strandberg@wsoy.fi, puh. 010 5060 244

Haastattelupyynnöt:
WSOY, viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi