Tiedote: Minna Rytisalo WSOY:n kirjailijaksi

13.4.2022

”Jotta sanat tulevat minusta, tarvitsen ajatuksiini väljyyttä ja sitä, että voin tasapainoilla turvallisesti herkkyyden ja varmuuden välillä. Kirjailijana olen selvästi kaivannut jonkinlaista uutta suuntaa mutta en osaisi mennä sitä kohti ilman luottamusta ensimmäiseen lukijaani. Kahden edellisen teokseni kohdalla yhteistyö kustannuspäällikkö Hanna Pudaksen kanssa oli niin arvokasta, saumatonta ja herkkävireistä, että olen todella onnellinen saadessani jatkaa kirjallista työtäni nyt WSOY:ssä edelleen parhaassa mahdollisessa ohjauksessa.

WSOY on hieno ja perinteikäs mutta ajan pulssia kuunteleva, uudistuva kustantamo, ja olen samaan aikaan vähän jännittynyt mutta myös tosi ylpeä ja otettu voidessani liittyä sen upeiden kirjailijoiden joukkoon”, toteaa Minna Rytisalo.

”Kuulun niihin lukijoihin, jotka rakastuivat sekä Lempiin että Rouva C.:hen. Molemmat ovat mestarillisia romaaneja, joiden tunnelman muistaa ikuisesti. Kustantajana iloitsen, että saamme aloittaa WSOY:llä yhteistyön Minna Rytisalon kanssa, jonka kielentaju mahdollistaa monenlaiset kirjalliset maailmat ja joka on kaikessa lukijoiden ja lukemisen puolella”, toteaa WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Minna Rytisalon esikoisteos Lempi (2016) oli arvostelu- ja myyntimenestys. Se palkittiin muun muassa Kiitos kirjasta -mitalilla, Botnia-palkinnolla ja kirjabloggaajien myöntämällä Blogistanian Finlandialla, Kiitos kirjasta -mitalilla. Lempin käännösoikeudet on myyty viiteen maahan. Syksyllä 2018 ilmestynyt Minna Canthin nuoruudesta ja elämästä kertova romaani Rouva C. lumosi lukijat ja sai Vuoden kirja -palkinnon, Kaarlen palkinnon ja Tulenkantaja-kirjapalkinnon. Molemmista romaaneista on tehty näyttämösovituksia.

Lisätietoja:
WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149