Tiedote: Tarinan viemää -kirjoituskilpailun on voittanut Marja Kangas

12.6.2019

Marja Kankaan Miestä näkyvissä -käsikirjoitus on humoristinen, oivaltava, yllättäväkin tarina yhden naisen edesottamuksista ihmissuhdeviidakossa. Voittajan omin sanoin romaani on kirjoitettu ”rohkeille naisille, jotka nauravat tai ainakin haluavat nauraa itselleen ja elämän suorittamiselle”. Kuopiossa syntynyt Marja Kangas on 45-vuotias teatterin opettaja ja nyt myös esikoiskirjailija: käsikirjoituksesta julkaistaan romaani keväällä 2020.

”Käsikirjoitusten määrä ja kova taso yllättivät. Mukaan mahtui kovin erilaisia tarinoita: historiallisia ja nykyaikaan sijoittuvia romaaneja, omaelämäkerrallisia tekstejä, humoristisia tarinoita ja koskettavia kohtaloita. Hienoa nähdä, miten ihmiset haluavat kirjoittaa ja kertoa tarinoita edelleen”, kertoo kustantaja Leena Balme.

Kirjoituskilpailun raadin puheenjohtajana toimi WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Leena Balme. Muut raadin jäsenet olivat toimittaja Laura Friman, kirjailija Elina Hirvonen, SOK:n edustaja Marko Kulmala, WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki ja käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa.

Lisätiedot
WSOY, kustantaja Leena Balme, puh. 050 449 3391, leena.balme@wsoy.fi