TIEDOTE: Tommi Kinnusen Lopotti myytiin Ruotsiin

23.2.2016

Norstedts julkaisi tammikuussa Tommi Kinnusen esikoisromaanin Neljäntienristeys nimellä Där vägarna möts. Sen on kääntänyt ruotsiksi Ann-Christine Relander.
Romaani on saanut hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta. 
   
– Luettuani Neljäntienristeys-romaanin, en malttanut odottaa saadakseni lisää luettavaa Tommi Kinnuselta. Onneksi odotus ei ollut pitkä. Lopotti on kaikkea mitä toivoin! Uusi mestariteos, iloitsee Norstedtsin kustannuspäällikkö Henrik Lindvall.  

Lopotti on romaani toiseudesta ja oman tien löytämisestä, halusta tulla isäksi sekä taidosta olla äiti. Romaani palauttaa lukijan mieleen Neljäntienristeyksessä alkaneen sukutarinan, ja jatkaa tutuiksi tulleiden henkilöhahmojen tarinaa 1940-luvulta tähän päivään.    

Kinnusen vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos Neljäntienristeys oli arvostelu- ja myyntimenestys. Teos oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi ja se sai Suuren Journalistipalkinnon Vuoden kirja -kategoriassa. Kirjaa on myyty yhteensä noin 57 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty 14 maahan. Kirja on julkaistu tähän mennessä kahdeksassa maassa. Ensimmäiset käännökset ilmestyivät kesällä 2015.

Romaaniin pohjautuvaa Neljäntienristeys-näytelmää esitetään parhaillaan Turun Kaupunginteatterissa.

Lisätiedot

Bonnier Rights Finland, Head of Agency Hanna Kjellberg, hanna.kjellberg@bonnierrights.fi, puh. 040 548 0841

Bonnier Books Finland, viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi