Tiedote: Tommi Kinnusen Lopotti on romaani oman tien löytämisestä

13.2.2016

Selkosten kylän Helena on vasta yhdeksän, kun hänet temmataan juuriltaan ja lähetetään yksin sokeainkouluun viisikymmenluvun Helsinkiin. Vähitellen hän opettelee ison kaupungin tuoksut, äänet ja askelmäärät. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Helenan veljenpoika Tuomas muuttaa omasta halustaan etelän yliopistokaupunkiin. Tuomas tahtoo täyttää vaatimukset ja odotukset. Salaa hän haaveilee omasta perheestä.

Millaista on elää koko elämänsä sivullisena, toivoa että eräänä päivänä ihmiset eivät kiinnittäisi huomiota eroihin vaan yhtäläisyyksiin? Millaista on kulkea pitkä matka tullakseen siksi, joka tahtoo olla tai joka ehkä jo oli?

Tommi Kinnunen työskentelee (s. 1973) äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Hän on syntynyt Kuusamossa ja asuu tällä hetkellä Turussa. Kinnusen vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos Neljäntienristeys oli arvostelu- ja myyntimenestys. Kirjaa on myyty yhteensä noin 57 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty 14 maahan. Teos oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi ja se sai Suuren Journalistipalkinnon Vuoden kirja -kategoriassa. Romaaniin pohjautuvaa Neljäntienristeys-näytelmää esitetään parhaillaan Turun ja Kotkan kaupunginteattereissa.

”Minkä neuvon antaisin, nyt kun olet päättänyt alkaa rohkeaksi ja kulkea pystypäin? Tahtoisin sanoa, että elämä ei ole jatkuvaa taistelua päivästä toiseen eikä huominen eilisen kopio. On hyviä päiviä ja on huonoja. Ne pitää molemmat tunnistaa ja pitää erillään kuten arki ja pyhä. Äläkä koskaan ala joksikin vain siksi, että joku toinen niin tahtoo.” Tommi Kinnunen, Lopotti

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi