Tiedote: Tommi Kinnusen Lopottia myyty yli 10 000 kappaletta

16.2.2016

– Lukijat ja kriitikot ovat ylistäneet Lopotin romaanin vahvaa kerrontaa ja moniäänisyyttä. Kinnusen kyky ilmaista ihmisten sisintä ja kuvata tapahtumia ja tunnelmia on tehnyt hänestä kahdella teoksella kotimaisen kirjallisuuden kiintotähden, toteaa WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Lopotti on romaani toiseudesta ja oman tien löytämisestä, halusta tulla isäksi sekä taidosta olla äiti.  Romaani palauttaa lukijan mieleen Neljäntienristeyksessä alkaneen sukutarinan, ja jatkaa tutuiksi tulleiden henkilöhahmojen tarinaa 1940-luvulta tähän päivään.  

Kinnusen vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos Neljäntienristeys oli arvostelu- ja myyntimenestys. Teos oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi ja se sai Suuren Journalistipalkinnon Vuoden kirja -kategoriassa. Kirjaa on myyty yhteensä noin 57 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty 14 maahan. Ensimmäiset käännökset ilmestyivät kesän 2015 kynnyksellä.

Neljäntienristeys on otettu vastaan maailmalla huikein adjektiivein. Syyskuussa Tanskan suurimman päivälehden kriitikko antoi tälle ”ilmiömäiselle mestariteokselle” suoraan poikkeukselliset kuusi tähteä kuudesta. Uusimmat menestysuutiset ovat tulleet vastikään Norjasta, jossa kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun kahdessa viikossa, iloitsee Bonnier Rights Finlandin päällikkö Hanna Kjellberg.

Romaaniin pohjautuvaa Neljäntienristeys-näytelmää esitetään parhaillaan Turun Kaupunginteattereissa.

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Lisää kirjasta: http://www.kirja.fi/kirja/tommi-kinnunen/lopotti/9789510415344/