TIEDOTE: Tommi Kinnusen Neljäntienristeys ehdolla Europese Literatuurprijs -palkinnon saajaksi

9.6.2016

 
Europese Literatuurprijs -palkinnolla halutaan huomioida käännetyn eurooppalaisen kaunokirjallisuuden ja hollantilaisten kääntäjien työn korkeaa tasoa sekä nostaa esiin Euroopan kirjallisuuskentän monimuotoisuutta.  

Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen lisäksi ehdolla ovat muun muassa Michel Hoeuellebecqin Alistuminen ja Katja Petrovskajan Ehkä Esther.  

Palkinnon myöntävät kulttuurikeskus SPUI25 Amsterdamissa, hollantilainen kirjallisuussäätiö Nederlands Letterenfonds, viikkolehti De Groene Amsterdammer ja kirjakauppa Athenaeum Boekhandel. Lisäksi kirjailijoiden oma tekijänoikeussäätiö Lira tukee palkintoa.

Tommi Kinnusen vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos Neljäntienristeys oli arvostelu- ja myyntimenestys. Teos oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi ja se sai Suuren Journalistipalkinnon Vuoden kirja -kategoriassa. Kirjan käännösoikeudet on myyty 14 maahan ja se on julkaistu tähän mennessä 10 maassa. Ensimmäiset käännökset ilmestyivät kesällä 2015.   

Neljäntienristeyksen hollanninkielisen laitoksen Waar vier wegen samenkomen on kustantanut Prometheus. Kustantaja on ostanut myös Kinnusen uuden Lopotti-romaanin julkaisuoikeudet.

”Hänen [Kinnunen] kuvauksensa alati ajassa muuttuvasta talosta on erityisen kaunis.
Talosta, joka alkujaan oli omistajansa ylpeys, tulee lopulta vankila. Se on kuin ahdistavan ja ahtaan maailman symboli – maailman, josta asukkaat haluaisivat paeta.”
Ote palkintoraadin lausunnosta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Bonnier Rights Finland, Head of Agency Hanna Kjellberg, hanna.kjellberg@bonnierrights.fi, puh. 040 548 0841
WSOY, viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@wsoy.fi puh. 040 755 3319
Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Palkinnon kotisivu: http://www.europeseliteratuurprijs.nl/

Lisää kirjasta: http://www.kirja.fi/kirja/tommi-kinnunen/neljantienristeys-erikoispainos/9789510415603/

Lisää kirjan ulkomaisista laitoksista: http://www.bonnierrights.fi/books/where-four-roads-meet/