Tiedote: Vuoden 2018 Kirsi Kunnas -palkinto Helsinki Poetry Connectionille

22.5.2018

Raati luki valtavan määrän kiinnostavaa ja korkeatasoista kotimaista runoutta. Lukiessa nousi huoli siitä, miten ja mistä runon lukijat löytyvät. Raati pohti myös nykyrunouden vaikutusta ja julkaisukanavia.

Tietyn runoilijan sijasta raati halusi palkita toimijan, joka on edistänyt elävän runouden traditiota. Esimerkilliseksi valikoitui jo kymmenen vuotta pitkäjänteistä työtä runouden näkyvyyden ja kuuluvuuden hyväksi tehnyt Helsinki Poetry Connection.

Helsinki Poetry Connection -kollektiivi alkoi vuonna 2008 järjestää lavarunoustapahtumia ja rekisteröityi vuonna 2012 yhdistykseksi, jonka tehtävä on edistää kotimaisen sanataiteen asemaa Suomessa ja kansainvälisesti.

”Helsinki Poetry Connection onnistuu ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti tuomaan yhteen yleisön ja kotimaiset runoilijat sekä tapahtumissa että sosiaalisessa mediassa. HPC:n toiminta antaa tilan tämän päivän lahjakkaille äänille, uudelle ilmaisulle sekä aidolle, välittömälle ja elävälle runokulttuurille, joka piirtää monimuotoista kuvaa maailmastamme”, palkintoraati toteaa juhlapuheessaan.

WSOY ja WSOY:n kirjallisuussäätiö myöntävät 10 000 euron suuruisen palkinnon joka toinen vuosi aikuisten tai lastenrunouden runoteokselle, runoilijalle tai runoutta edistäneelle toimijalle. Palkinnon saajan valitsee viisihenkinen asiantuntijaraati, jonka vuonna 2018 muodostavat runoilijat Kirsi Kunnas ja Joni Pyysalo, kustantajat Anna-Riikka Carlson ja Paula Halkola sekä Kirsi Kunnaksen elämäkerran kirjoittanut emeritaprofessori Leena Kirstinä.

Lisätiedot

Puheenjohtaja Outi-Illuusia Parviainen, Helsinki Poetry Connection, puh. 050 402 4014, outi.illuusia@gmail.com  

Kustantaja, palkintoraadin puheenjohtaja Paula Halkola, puh. 050 341 4210, paula.halkola@wsoy.fi