Tiedote: Vuosi 2017 oli WSOY:n kaunokirjallisuudelle suuri menestys ja kasvun vuosi

18.1.2018

”Tämä siivitti koko WSOY:n erinomaiseen 10% kasvuun. Hyvä tulos on jatkoa useamman vuoden kasvulle”, toteaa WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen

Menestys rakentui muun muassa Dan Brownin Alku-romaanin hyvälle myynnille. Dan Brownin vierailu Helsingin kirjamessuilla toi loistavaa näkyvyyttä kirjailijalle ja kirjalle. Muita myyntilistojen kärkiä olivat vuonna 2017 Ilkka Remeksen Vapauden risti, David Lagercrantzin Tyttö joka etsi varjoaan ja Johnny Knigalta ilmestynyt JoNesbøn Jano sekä Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan hiihtokirja, Mielensäpahoittajan Suomi ja Mielensäpahoittajan olympiamatka. Myös aikaisemmat Mielensäpahoittaja-kirjat löytävät edelleen uusia lukijoita. Lisäksi suuret arvostelumenestykset kuten Miki Liukkosen O antoivat pohjaa kaunokirjallisuuden kasvulle.

”On ilahduttavaa, miten suuren lukijajoukon monet kirjat saavat liikkeelle. Olen ylpeä WSOY:n kirjailijoista ja kollegoista, jotka saivat aikaan tämän huiman kasvun. Toivotaan, että tästä saadaan myös apua koko toimialan kaunokirjallisuuden myyntiin jatkossa. Erityisesti iloitsen siitä, että myyntikärkien lisäksi hyvin monipuolinen teosvalikoima kokeellisesta proosasta klassikoihin löysi paljon lukijoita.” kommentoi WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

”Osaltaan WSOY:n mainiota kasvua kiritti vuoden 2017 nopeaan kasvuun lähtenyt äänikirjamarkkina. Digitaaliset palvelut ovat tulleet jäädäkseen myös kirjojen ja tarinoiden pariin”, jatkaa Julkunen.

WSOY on Suomen johtava digitaalisten kirjojen kustantaja. E-kirjat ja mp3-äänikirjat ovat myös kasvaneet huimasti ja WSOY:n digitaalisten kirjojen valikoima on markkinoiden suurin.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Julkunen, timo.julkunen@bonnierbooks.fi, puh. +358 40 5490 434
Kustantaja Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. +358 40 7781 149