Tiedote: WSOY julkaisee Kaija Koon elämäkerran syyskuussa

8.2.2021

”Elämäkerta ei ole mitään ilman kunnon tarinaa ja motiivia. Olen vihdoin valmis jakamaan selviytymistarinani suomalaisille. Turha tehdä mitään, jos sitä ei tee kunnolla ja rohkeasti. Toivon, että tämä kirja antaa ihmisille toivoa ja voimaa niin kuin musiikkinikin. Tämä kirja täydentää laulujeni merkityksen”, taiteilija Kaija Koo sanoo.

”On mahdollista, että tästä tulee suorasukaisempi kuin mikään Suomessa aikaisemmin julkaistu elämäkerta. Ihailen sitä, miten Kaija on heittäytynyt tähän hankkeeseen. Kirjoittajalle tämä on oikea unelmahomma, sillä onhan tässä aikamoinen tarina kerrottavana”, kirjan kirjoittaja, toimittaja Jouni K. Kemppainen sanoo.

Kaija Koo – Taipumaton on ainutlaatuinen elämäkerta yhdestä Suomen rakastetuimmasta artistista. Se on kertomus siitä, kuinka lahjakas mutta ujo Kaija Kokkola voitti miesten hallitseman musiikkimaailman väheksynnän ja nousi oman uransa sankariksi, vahvaksi ja arvostetuksi supertähdeksi. Tie ei ole ollut helppo.

Kirjan kirjoittaa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Jouni K. Kemppainen, joka on kolunnut Kaija Koon kanssa hänen lapsuutensa leikkipaikat ja keikkamestojen takahuoneet ja haastatellut häntä yli vuoden ajan. Sanansa ovat sanoneet myös Kaija Koon läheiset, ystävät, kollegat, työtoverit ja avustajat. Tuloksena on suorapuheinen ja poikkeuksellisen avoin elämäkerta, jossa kerrotaan suurimpien hittien syntytarinat, unohtumattomat keikkakokemukset ja ihmissuhteiden raastavat pettymykset.

Kaija Koo on Suomen menestyneimpiä artisteja, joka on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon, ollut mukana kahdella supersuositulla Vain Elämää -kaudella ja julkaissut useita legendaarisiksi muodostuneita hittikappaleita.

Kirja ilmestyy Kaija Koon syntymäpäivänä 10.9.

Lisätietoja:
kustantaja Henrikki Timgren, henrikki.timgren@wsoy.fi, puh. 044 321 0666

Haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappalepyynnöt os. tiedotus@wsoy.fi