Tiedote: WSOY julkaisee kirjan nimellä Twilight – Houkutus /Elämä ja kuolema 28. tammikuuta 2016. Kirjan suomentaa Tiina Ohinmaa.

19.10.2015

Little, Brown julkaisee kymmenvuotisjuhlapainoksen Stephenie Meyerin Twilight –kirjasta. Kirja julkaistaan kaksoisniteenä, joka sisältää alkuperäisen Twilightin lisäksi Life and Death -nimisen uudelleen kerrotun version tarinasta. Siinä päähenkilöiden sukupuolet on kirjoitettu vastakkaisiksi.

Stephenie Meyerin Twilight Tenth Anniversary/Life and Death –kaksoisnide julkistettiin kuudes lokakuuta 2015 New Yorkissa. Nyt myynnissä oleva uusi kirja asettaa rinnakkain klassisen rakkaustarinan ja  Meyerin rohkean ja yllättävän uudelleenkerronnan siitä: koko romaanin tarina kerrotaan niin, että päähenkilöiden sukupuolet on muutettu vastakkaisiksi. Twilight Tenth Anniversary/Life and Death ilmestyy Amerikassa kovakantisena kirjana sekä sähkö-, selko- ja äänikirjana.

Lukija pääsee eläytymään Life and Death –kirjassa ikimuistoiseen tarinaan naisvampyyriin rakastuneen teini-ikäisen ihmispojan silmin kerrottuna. Kääntökirja sisältää neljäsataa sivua uutta tarinaa sekä upean uuden kannen. Bellan ja Edwardin faneille ikonisten hahmojen kiehtovat uudet roolit on must-read.

Stephenie Meyer juhlistaa kirjan julkaisua ja juhlavuotta esiintymällä useilla eri foorumeilla New York Cityssä ja Los Angelesissa.

”Minusta on ällistyttävää, että Twilightin julkaisemisesta on kulunut kymmenen vuotta”, Meyer toteaa. ”Minulle tämä vuosipäivä on uskomattoman intohimoisten ja omistautuneiden fanien juhla. Olen innoissani, että saan viettää jälleen aikaa heidän kanssaan.”

”Olemme haltioissamme siitä, että Stephenie päätti vierailla uudestaan Twilightin maailmassa ja lisätä tämän ajankohtaisen ja mielenkiintoisen juonenkäänteen kertomukseensa”, sanoo Little, Brownin toimitusjohtaja ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Megan Tingley. ”Tunsin saman adrenaliiniaallon käyvän lävitseni lukiessani Life and Deathia, kuin silloin kun luin ensimmäisen kerran Twilightin käsikirjoitusta olen varma, että myös fanit kokevat tarinan samalla tavalla.”

Twilight – Houkutus on lumonnut miljoonia lukijoita vuoden 2005 ilmestymisensä jälkeen, ja siitä on tullut moderni klassikko, jonka kautta on määritelty uudelleen nuortenkirjallisuuden genre-lajeja ja joka on inspiroinut erilaisia lukijat koukuttavia ilmiöitä. Romaani on ollut mm. New York Timesin #1 bestseller sekä saman lehden ”toimittajan valinta” sekä nimetty Time-lehdessä ”kaikkien aikojen parhaaksi nuortenkirjaksi”. Twilight-saagaa, johon kuuluvat myös kirjat Uusikuu, Epäilys, Aamunkoi, Bree Tannerin lyhyt elämä ja Houkutus – Kuvitettu opas vampyyrisaagaan, on myyty maailmanlaajuisesti lähes 155 miljoonaa kappaletta.

Stephenie Meyerista

Stephenie Meyer on kirjoittanut myyntimenestykseksi nousseen Twilight-saagan sekä romaanin Vieras. Hän on valmistunut Brigham Young -yliopistosta pääaineenaan englanti. Hän asuu aviomiehensä ja kolmen poikansa kanssa Arizonassa. Lue lisää osoitteesta stepheniemeyer.com.