Tiedote: WSOY julkaisee Niko Ranta-ahon elämäkerran syyskuussa

16.1.2023

Kirja kertoo häikäilemättömästä liikemiehestä ja vakavia huumerikoksia tehneestä ihmisestä, mutta myös murrosikään asti äidilleen iltapusun antaneesta ja iltarukouksen lukeneesta pojasta. Menestyvän yrittäjäperheen lapsesta, jonka elämästä ei ole puuttunut rakkautta tai rahaa, mutta jonka elämästä ylivilkkaus ja addiktiot ovat tehneet helvetin hänelle itselleen ja läheisilleen.

”Ennen tätä projektia Niko Ranta-aho on ollut minulle vain mies uutisotsikoista. Haluan selvittää, mitä löytyy rehvakkaan käytöksen ja leveän virneen takaa. Vaikka Katiska-vyyhdistä ja Ranta-ahosta on tehty kirjoja ja TV-sarja, jättävät ne me monia kysymyksiä avoimeksi. Niihin pyrin tässä kirjassa vastaamaan, rikoksia ihannoimatta, sopivan kriittisen tarkastelun takaa”, toteaa Aki Linnanahde.

”Aki Linnanahde on mestari kuvaamaan ristiriitaisten hahmojen sielunmaisemaa, kuten hänen kirjansa Jere Karalahdesta ja Keijo Vilhusesta ovat osoittaneet. On tärkeää, että Ranta-ahon tarina kertoo niin päähenkilönsä rujosta kuin inhimillisestä puolesta, ja tämän Aki osaa.”, sanoo kustantaja Henrikki Timgren.

Linnanahteen kaksi ensimmäistä kirjaa (Jere ja Vilhunen) ovat olleet poikkeuksellisia menestyksiä. Pelkästään Jereä on myyty tähän mennessä kaikissa formaateissa yhteensä 132 000 kappaletta ja kirjan suosio audiopalveluissa jatkuu yhä, yli viisi vuotta ilmestymisen jälkeen.  

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY tunnetaan monien suomalaisten klassikkokirjailijoiden kustantajana. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja tuo kiinnostavimpia kirjoja niin Suomesta kuin maailmalta lukijoiden ulottuville. WSOY työskentelee pitääkseen kirjat ja lukemisen merkityksellisenä osana suomalaisten elämää sekä vaaliakseen kirjallista perintöään.

WSOY on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä, johon kuuluu myös Tammi, Johnny Kniga, Readme.fi, Kosmos, Bazar, Docendo, Minerva & Crime Time.