TIEDOTE: WSOY:n syksy 2015 on julkistettu

5.3.2015

Kaunokirjallisuus

WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla julkaistaan romaanit: Pekka Hiltunen, Varo minua, Karo Hämäläinen, Yksin, Vepe Hänninen, Kylmäverisesti sinun – Uusi alku, Katja Kettu, Yöperhonen, Lasse Lehtinen, Ei ole muuta antaa, Rakel Liehu, Valaanluiset koskettimet, Virpi Pöyhönen, Doe, Panu Rajala, Intoilija, Ilkka Remes, Jäätyvä helvetti, Anja Snellman, Antautuminen, Pete Suhonen, Koira joka kävi coffee shopissa, Miina Supinen, Mantelimaa ja Johanna Venho, Kaukana jossain onnenmaa. Simo Hiltusen teos Lampaan vaatteissa on syksyn esikoisromaani. Syksyn runokokoelmia ovat Claes Anderssonin Aamu meren rannalla, Anne Hännisen Mustat peilit ja Markku Inton Tämä yö sisälläni on lapsuuden varjo.

Käännettyä kaunokirjallisuutta julkaistaan suomeksi italialaiselta Umberto Ecolta Numero Zeron tapaus, brittiläiseltä Ken Follettilta Ikuisuuden ääri, ranskalaiselta Michel Houellebecqilta Alistuminen, ruotsalaiselta David Lagercrantzilta Se mikä ei tapa (Millennium 4), tanskalaiselta Anne Lise Marstrand Jørgensenilta Jos ei tiedä, australialaiselta Liane Moriartylta Mustat valkeat valheet, yhdysvaltalaisilta Clive Cusslerilta ja Dirk Cusslerilta Havannan myrsky, John Grishamilta Vuori, Cormac McCarthylta Tasangon kaupungit, Danielle Steelilta Osoitteena Charles Street 44 sekä englantilaiselta Eva Weaverilta Jacobin takki.

Asiaproosa

Syksyn asiaproosan listalla julkaistaan Antony Beevorin Ardennit 1944, André Noël Chakerin Joulupukin unelma, Jörn Donnerin Ruotsi. Matkalla vieraassa maassa, Eero Huovisen Saarna?, John Lagerbomin Mannerheim – Sankari ajalta jota ei enää ole, Hannu Leinosen Erkki Liikanen – euron herttua, Tuomas Teporan Sodan henki – Kaunis ja ruma talvisota, Helena Ruuskan Eeva Joenpelto. Elämän kirjailija, Saska Saarikosken Dettmann – ja johtamisen taito, Tuula Saarikosken Kaaos ja kirkkaus, Gordon F. Sanderin Kansalainen Kekkonen. Mies, valta ja isänmaa, Juha Sepon Arkkipiispan aika. Martti Simojoki II, Taina Westin Jukka Puotila ja Roberto Zavianon Zero, zero, zero – Raportti kokaiinikaupasta.   

Tietokirjat

WSOY:n syksyn tietokirjoja ovat Jutta Gustafsbergin teos Jutan voimakirja (toim. Elina Tanskanen), Janis Heaphy Durhamin Jälkiä tuonpuoleisesta, Maaret Kallion ja Osmo Kontulan parisuhdeteos Happy End, Lasse Kososen Sienenmetsästystä – Tunnista parhaat ruokasienet, Ritva Kurittu-Kalajan, Annukka Mikkolan ja Tea Rahkamaan Mattoja monin tavoin, Mirva Saukkolan Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta, Kalevi Keskisen ja Jyrki K. Talvitien Suomen merisodan pikkujättiläinen sekä uusi Vauva-aikani -kirja. Ruokakirjoja julkaistaan kolme: Markus Maulavirran Metsämiehen eväät, brittiläisen bloggaajan Ella Woodwardin Deliciously Ella sekä norjalaisen Ina-Janine Johnsenin Pataleipää.  TOP10 -sarjassa julkaistaan Algarven ja Los Angelesin matkaoppaat. 

 
Lasten ja nuorten kirjat

Lasten ja nuorten kotimaisten kirjojen listalla julkaistaan kirjat: Siiri Enoranta Surunhauraus, lasinterävä, Sanna Isto ja Julia Vuori, Tinka ja Taika Kielletty metsä, Merja Jalo, Takaa-ajo vuorilla sekä Marvi Jalo ja Merja Jalo, Jesse retkikoira, Tove Jansson, Muumilaakso juhlii, Marjatta Kurenniemi ja Maija Karma, Onnelin ja Annelin talvi, Elena Mady, Vaihdokas (Body Jumper-trilogian avaus), Jukka Parkkinen ja Pia Westerholm, Karhukirjeitä kuntolomalta, Timo Parvela, Bjørn Sortland ja Pasi Pitkänen, Kepler62 Kirja yksi: Kutsu ja Kirja kaksi: Lähtölaskenta, Laura Suomela ja Markus Pyörälä, Ruutiharjun säpinät sekä Zacharias Topelius, Rudolf Koivu ja Kirsti Mäkinen (toim.) Topeliuksen joulu.

Lasten ja nuorten syksyn käännöskirjallisuutta ovat irlantilaisen Eoin Colferin Mestarin kosto, englantilaisen Lucy Cousinsin Maisan aarrelaiva, yhdysvaltalaisten James Freyn ja Nils Johnson-Sheltonin  Endgame – Taivaan avain, yhdysvaltalaisen Wayne G. Hammondin ja englantilaisen Christina Scullin Taru Sormusten herrasta Tolkienin silmin sekä yhdysvaltalaisen Jeff Kinneyn Kohtalo kolhii.   

Sarjakuvat

Syksyn sarjakuvauutuuksia ovat JP Ahosen Villimpi pohjola: Valomerkki ja ranskalaisen Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi 1.

Lisätietoja

Kaunokirjallisuus ja asiaproosa: viestintäpäällikkö Vilja Perttola, s-posti vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319

Kaunokirjallisuus ja asiaproosa: tiedottaja Tuuli Leppänen, s-posti tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Tietokirjallisuus: tuottaja Mari Nieminen, s-posti mari.nieminen@bonnierbooks.fi, puh. 010 5060 128

Lasten ja nuorten kirjat: tuottaja Leena Salmio, s-posti leena.salmio@bonnierbooks.fi, puh. 010 5060 100

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Tuotetiedot löytyvät #kirja-sivustolta: www.kirja.fi

Kuvat: Painokelpoiset kirjailija- ja kansikuvat kustantamon verkkosivuilta kuvapankista: http://extranet.wsoy.fi/kuvapankki

www.wsoy.fi