Tieto-Finlandia-palkitun Ville Kivimäen uutuusteos Sodan särkemä arki on julkaistu

1.9.2016

Historiankirjoista olemme saaneet lukea joukkojen liikkeistä rintamalla, mutta tiedämmekö millaista sodan keskellä oli elää? Ville Kivimäen ja Anssi Männistön runsaasti kuvitettu uutuuskirja Sodan särkemä arki kertoo ihmisistä sodassa, niin etu- kuin kotirintamalla. Juuri julkaistu teos valottaa sitä, millaisia jälkiä usein kasvoton väkivalta, stressi ja menetykset jättivät mieleen, muistoihin ja koko kulttuuriin.

Ville Kivimäki pureutuu kirjassa sota-ajan arkeen, siihen miten sota koettiin. Hän kuvaa ihmisen voimaa jatkaa arkea mitä vaikeimmissa olosuhteissa ja kertoo myös, mitä tapahtuu kun arki särkyy.

Anssi Männistön valitsema ja taustoittama runsas ja oivaltava kuvitus täydentää tekstiä omalla tarinallaan 70 vuoden takaisesta maailmasta. Kuvat avaavat uuden näkökulman sota-ajan ihmisten mielenmaisemaan.

Historiantutkija, FT Ville Kivimäki (s. 1976) on niin sanotun uuden sotahistorian merkittävimpiä edustajia Suomessa. Tamperelaisen tutkijan edellinen teos Murtuneet mielet – Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939–1945 sai Tieto-Finlandia-palkinnon 2013. Kirja on myös toiminut inspiraationa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla 18.9.2016 ensi-iltansa saavan, Timo Korhosen ohjaaman Sodan murtamat -dokumenttielokuvan tekoon. Elokuvateattereissa dokumentti nähdään 23.9.2016 alkaen.

Yliopistonlehtori, YTT Anssi Männistö (s. 1966) on kuvajournalismin opettaja ja tutkija. Hän on ollut keskeisesti rakentamassa kuvajournalismin opetusta Tampereen yliopistossa ja kouluttamassa nykyistä sotakuvaajasukupolveamme. Männistö tuntee yli 170 000 kuvaa käsittävän sodan ajan valokuvia sisältävän SA-kuva-arkiston perusteellisesti.

Lue lisää kirjasta | Lataa lukunäyte

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Ari Elo, tiedottaja, WSOY
ari.elo@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet:
tiedotus@wsoy.fi