Tommi Kinnunen kaunokirjallisuuden Finlandia -ehdokkaaksi

5.11.2020

Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa on valittu vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia -ehdokkaaksi. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan tunnustuksena ansiokkaasta suomalaisesta romaanista. Palkinto jaetaan 25.11.

Palkintolautakunnan perustelut:

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa (WSOY)

Jotkut marssivat sodista sankareina, jotkut ihmisarvostaan riisuttuina. Lapin sodan raunioille sijoitettu romaani kuvaa jälleenrakennusajan Suomen lohdutonta alkutilannetta, jossa ihanteet ja haaveet ovat romahtaneet. Tommi Kinnusen erilainen vaellusromaani jää elämään lukijan mieleen pitkinä, vaikuttavina jälkikuvina.

Muut palkintoehdokkaat ovat Anna-Luise Bertell Heiman (Förlaget), Anne Vuori-Kemilä Mustaa jäätä (Karisto), Anni Kytömäki Margarita (Gummerus), Heikki Kännö Runoilija (Sammakko) ja Ritva Hellsten Raija (Aviador).

Palkintolautakunnan jäsenet ovat ulkoministeriön valtiosihteeri Johanna Sumuvuori (pj.), kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja yrittäjä Maija Kuusi. Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee kapellimestari Hannu Lintu.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, puh. 040 5646 734, tuuli.leppanen@wsoy.fi

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi