Tommi Kinnusen Neljäntienristeys myyty Saksaan – 15. maa!

29.6.2016

Tommi Kinnusen menestysromaanin Neljäntienristeys käännösoikeudet on myyty nyt yhteensä 15 maahan. Uusin ostaja on saksalainen laatukustantaja DVA, joka kuuluu maailmanlaajuiseen Random House -ryhmään. DVA:n pre-emptive eli tyhjentävä tarjous hyväksyttiin ohi muiden kiinnostuneiden kustantajien.

Neljäntienristeyksen käännöksiä on ilmestynyt muilla kielillä jo kymmenen, ja ne ovat saavuttaneet suuren arvostelu- ja yleisömenestyksen. Romaanin hollanninnos on parhaillaan ehdolla Europese Literaturprijsin saajaksi. Ulkomaisista kustantajista kuusi on jo ostanut myös Tommi Kinnusen tänä keväänä ilmestyneen Lopotti-romaanin käännösoikeudet. Suomessa teokset ovat myyneet yhteensä 100 000 kappaletta.

Vuonna 1831 perustettu DVA  tunnetaan Saksassa korkealaatuista kaunokirjallisuutta julkaisevana yleiskustantamona. Kustantamon käännöskaunokirjailijoita ovat mm. Anne Enright, Mihail Šiškin ja Antonio Munõz Molina.  

Kustannusjohtaja Marion Kohler hehkuttaa Tommi Kinnusta:”Mikä mahtava kirjailija, todellinen löytö! Hän vie lukijat uskomattoman lähelle henkilöitään, heidän elämänsä olosuhteita, ja juuri siinä on hänen suuri vahvuutensa. Erityisesti minua kiehtoo se, että hän ei psykologisoi lainkaan vaan pysyttelee aina kertojana taka-alalla. Hän antaa hahmojensa toimia, ja se riittää: me lukijat saamme kokea kaiken itse. Tämä ainutlaatuinen kirja täytyy saada saksalaistenkin lukijoiden käsiin! Meidän on ehdottomasti julkaistava se.”

Lisätiedot:

Bonnier Rights Finland, Head of Agency Hanna Kjellberg,

hanna.kjellberg@bonnierrights.fi, puh. 040 548 0841

WSOY, Markkinointijohtaja Reetta Miettinen,

reetta.miettinen@bonnierbooks.fi, puh. 040 834 4340

Tommi Kinnusen esittely: http://www.kirja.fi/kirjailija/tommi-kinnunen