Tuutikki Tolosen Agnes ja unien avain Runeberg Junior -ehdokkaana

12.11.2020

Lasten lukuintoa edistävät Runeberg Junior  -ehdokkaat vuonna 2021 on julkistettu. Tuutikki Tolosen kirjoittama ja Kati Vuorennon kuvittama Agnes ja unien avain on valittu yhdeksi ehdokkaaksi.

Raadin perustelu:

Tuutikki Tolonen: Agnes ja unien avain (WSOY)

Agnes ja unien avain tarjoaa lukijalleen ainutlaatuisen elämysmatkan jännittävään arvoitukseen ja unien maailmaan. Hautakiven teksti käynnistää mystisen tarinan, joka ei kuitenkaan ole liian pelottava. Päähenkilö Agnes löytää arvoituksen johtolankoja uudessa kotikaupungissaan ja saa samalla uuden ystävän joka auttaa häntä ratkaisun löytämisessä. Tässä raikkaasti kirjoitetussa kirjassa tarinan monet käänteet nivoutuvat  hyvin yhteen. Kokonaisuuden täydentää Kati Vuorennon tyylikäs kuvitus.

Ehdolla palkinnonsaajaksi on kahdeksan kirjaa, joista neljä suomenkielistä ja neljä ruotsinkielistä.

Esivaaliraatiin kuuluivat päätoimittaja Marko Enberg, rehtori emerita Leena Stolzmann ja opas Jenny Törnroos.

Seuraavaksi porvoolaiset esikoululaiset ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat lukevat ja valitsevat lopullisen voittajan.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto ja se jaettiin ensimmäistä kertaa J. L. Runebergin päivän yhteydessä helmikuussa 2017 Porvoossa.

 

Lisätietoa:

Palkintokoordinaattori Catharina Latvala, catharina.latvala (at) porvoo.fi, puh 040 6214937 

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus(at)wsoy.fi