Uusi Hercule Poirot -mysteeri on julkaistu

14.9.2016

Vuonna 2014 dekkarikuningatar Agatha Christien perikunta päätti fanien toiveesta julkaista uuden Poirot-tarinan. Kirjoittajaksi valikoitui brittiläinen kirjailija Sophie Hannah, jonka ensimmäinen Poirot-kirja, Nimikirjainmurhat, nousi suureen kansainväliseen suosioon. Suljettu arkku on Hannahin toinen Poirot-tarina, ja se juhlistaa samalla mestarisalapoliisi Hercule Poirot’n kirjallisia 100-vuotispäiviä. Christie kirjoitti ensimmäisen Poirot-romaaninsa Stylesin tapaus vuonna 1916, vaikka teos julkaistiinkin vasta neljä vuotta myöhemmin.

Suljettu arkku on murhaavan jännittävä kartanoviikonloppu, taattuun Agatha Christie -tyyliin. Kesään 1929 sijoittuvassa tarinassa Lady Athie Playfordilla on mielessään yllätys, kun hän on kutsunut taloonsa muiden vieraiden lisäksi Hercule Poirot’n ja Scotland Yardin etsivän Edward Catchpoolin. Ihan sellaista yllätystä kuin mitä sitten tapahtuu, ei emäntä kuitenkaan ollut tarkoittanut.

Rakkaus, viha ja ahneus ovat resepti klassiseen salapoliisiromaaniin, jossa murhaaja löytyy suljetun piirin sisäpuolelta.

Sophie Hannah (s. 1971) on tunnettu psykologisista jännäreistään, joita on käännetty yli 30 kielelle, televisioitu ja palkittu. Hannahin Poirot-tarinat ovat Agatha Christien perikunnan siunauksella ja tiukasti dekkarikuningattaren kultakauden hengessä kirjoitettuja murhamysteerejä. Hannah on ollut Christien vannoutunut ihailija viisivuotiaasta lähtien.

Sophie Hannah: Suljettu arkku
Alkuperäisteos: Closed Casket | Suom. Terhi Vartia
WSOY | sidottu | 400 sivua

Arvostelukappaleet:
tiedotus@wsoy.fi

Lisätiedot:
Ari Elo, tiedottaja, WSOY
ari.elo@bonnierbooks.fi