Vesa-Matti Loiri -kirja lokakuussa

22.9.2016

Pyhät tekstit -kirja sisältää pyhyyteen ja viisauteen liittyviä kertomuksia sekä samannimisen albumin laulujen sanat ja nuotit. Kirjassa Vesa-Matti Loiri kertoo Pyhät tekstit -albumin laulujen herättämistä tunnoista ja pysähtyy elämänsä tarinoihin muun muassa anteeksiannon, egon, kuoleman ja rakkauden teemojen kautta. ”Pyhät tekstit -projekti on ollut minulle hyvin henkilökohtainen”, sanoo 71-vuotias Vesa-Matti Loiri.

Ote kirjasta:Tuhansien vuosien ajan viisaat eri puolilla maapalloa ovat kertoneet meille oman käsityksensä totuudesta. Tuo viisaus on lopulta hyvin samankaltaista, riippumatta aikakaudesta tai ilmansuunnasta. Valo ei valikoi sitä jolle se loistaa, samalla tavoin viisaus ei valikoi vastaanottajaansa, oli tämä kristitty, hindu, muslimi, juutalainen, ateisti, panteisti tai buddhalainen. Viisaus on sama kaikille.”

Loirin kertomusten lisäksi kirja sisältää levyn syntytarinan sekä nuotit ja sanat Pyhät tekstit -albumin 20 lauluun. Kirjassa on laaja kuvitus äänitysmatkalta Islantiin alkuvuodesta 2016. Pyhät tekstit -kirja julkaistaan 28.10. samaan aikaan levyn kanssa.

Timo Kiiskinen: Vesa-Matti Loiri – Pyhät tekstit. Syntytarina
WSOY, 2016
208 s.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Tuottaja Mari Nieminen mari.nieminen@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi