Vuoden 2015 Finlandia Junior -ehdokkuus Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä -romaanille

4.11.2015

Siiri Enorannan poikkeuksellisen omaääninen romaani tavoittaa kuin varkain jokaisen ihmisen perimmäisen halun tulla rakastetuksi.

Sarastuksen palatsi kuhisee valtapelejä ja pieni paholaislapsi keittelee myrkkyjään. Sarastuksen Lasinkirkas prinsessa Sadeia on vasta kuudentoista, mutta hän on hallinnut vuosia yksinvaltiaana maataan. Hän pitää kaikki langat käsissään ja kaikkien on taivuttava hänen tahtoonsa. Nyt hänellä on pakkomielle, joka uhkaa koko valtakuntaa.

Valtameren takana elää Surukauriin kansa, jolle surukauris kertoo, kuinka paljon surua kukin joutuu elämänsä aikana kantamaan. Pieni Uli-poika saa suuremman lahjan kuin kukaan aikaisemmin.

Surunhauras, lasinterävä on lumoavan kaunis kertojaäänien kudelma, jossa kaikki haluavat jotakin ja rakastavat jotakuta. Enorannan romaani on kuin prisma, jossa unelmat, valtasuhteet ja riippuvuudet taittuvat ja hajoavat.

Siiri Enoranta on syntynyt 1987. Hän on tamperelainen kirjailija, joka elää tarinoista ja kirjoittaa kielletystä rakkaudesta. Enoranta on opiskellut ranskan ja espanjan kieltä, vaikka hänen lempikielensä onkin omituinen, ihana suomi.

Enoranta oli Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2009 esikoisteoksellaan Omenmean vallanhaltija. Hän on saanut romaaneistaan Nukkuu lapsi viallinen (2010) sekä Nokkosvallankumous (2013) Tampereen kaupungin luovan työn kirjallisuuspalkinnon. Lisäksi hänen kirjansa ovat olleet Runeberg-, Topelius- sekä Kuvastaja -palkintoehdokkaina.

Lisätiedot: kustantaja Saara Tiuraniemi, puh. 0400 873 335

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Henkilökuva: Pekka Rajala