Vuosisadan kirja on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen

18.10.2017

Yle Kirjojen Suomi -hankkeen Vuosisadan kirja -palkinnon yleisöäänestyksen on voittanut Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen. Palkinto jaettiin Vuosisadan Kuttuurigaalassa Turun Logomossa, jossa juhlittiin ja palkittiin suomalaista kulttuuria, taidetta ja kulttuurintekijöitä sadan itsenäisyyden vuoden ajalta.

Ylen Kirjojen Suomi -hankkeessa valittiin yksi kirja jokaiselta itsenäisyytemme vuodelta. Valitut 100 kirjaa näyttävät, mitä valtavia muutoksia Suomi ja suomalaiset ovat kokeneet viimeisen sadan vuoden aikana, ja miten meistä on tullut sitä, mitä me nyt olemme.  Yleisö äänesti listan kirjoista Vuosisadan kirjan.

Kärkikolmikkoon pääsivät seuraavat kirjat:
1.Sinuhe egyptiläinen, Mika Waltarin historiallinen romaani (1945)
2.Tuntematon sotilas, Väinö Linnan sotaromaani (1954)
3.Täällä Pohjantähden alla, Väinö Linnan romaanitrilogia (1959, 1960 ja 1962)

Yleisö sai ehdottaa kirjoja myös sadan kirjan listan ulkopuolelta, ja Täällä Pohjantähden alla nousi kolmen eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukkoon ehdokaslistan ulkopuolelta.

Sinuhe egyptiläistä pidetään Mika Waltarin pääteoksena, ja se on niittänyt runsaasti myös kansainvälistä mainetta. Se on käännetty kymmenille eri kielille.

Kirjojen Suomi on koonnut sivuilleen linkkejä Ylen ohjelmiin, jotka liittyvät Sinuhe egyptiläiseen. Tämä sivu löytyy osoitteesta yle.fi/kirjojensuomi.

Lisätietoja:
Tuottaja Tuula Länsisalmi, Yle Kulttuuri ja viihde, tuula.lansisalmi@yle.fi,
puh. 040 779 7011