WSOY ja Ellun Kanat julkaisevat teoksen naisten kokemuksista sodan aikana

1.3.2017

WSOY ja Ellun Kanat ovat kutsuneet joukon suomalaisia kirjailijoita pohtimaan, mitä tapahtui kodeissa, pelloilla, tehtaissa ja muualla yhteiskunnassa samaan aikaan, kun suuri osa miehistä oli rintamalla.

”Pohdimme Ellun Kanoissa uuden Tuntematon -elokuvan tiimoilta käytyä keskustelua; missä on naisten sotatarina? Naisten rooli oli sodan aikana erilainen, mutta ei vähäisempi. Päätimme, että tämä tarina pitäisi kertoa, ja hienointa olisi jos sen voisi sitoa jollain tavalla alkuperäiseen Tuntematon sotilas -kirjaan, mutta olisi silti oma teoksensa. Jälkeenpäin ajatellen on oikeastaan hämmästyttävää, ettei tätä ole vielä tehty”, Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja Kirsi Piha toteaa.

Teoksessa ovat mukana Laura Gustafsson, Joel Haahtela, Antti Heikkinen, Venla Hiidensalo, Mikko Kalajoki, Katja Kettu, Tommi Kinnunen, Juha-Pekka Koskinen, Sirpa Kähkönen, Tuomas Kyrö, Taina Latvala, Jenni Linturi, Laura Lähteenmäki, Mooses Mentula, Inka Nousiainen, Riikka Pulkkinen, Niina Repo, Minna Rytisalo, Petri Tamminen, Tuula-Liina Varis ja Hanna Weselius.

”Oli ilahduttavaa, miten nopeasti iso joukko kirjailijoita lähti mukaan tähän kirjahankkeeseen ja miten nopeasti jokaiselle löytyi mieluinen naishahmo, jonka tarinasta haluaa kirjoittaa. Tämä kertoo siitä, miten elävä klassikko Tuntematon sotilas on ja miten monipuolinen kirjailijajoukko tässä teoksessa on. Saamme teoksesta moniäänisen ja runsaan mitä tapahtui toisaalla -näkökulman sotavuosiin”, kustantaja Anna-Riikka Carlson iloitsee.

Toinen tuntematon -novellikokoelman toimittavat Johanna Catani ja Lari Mäkelä. Teos ilmestyy 5.10.2017.

Teoksen valmistumista voi seurata Facebookissa https://www.facebook.com/toinentuntematon ja nettisivuilla www.toinentuntematon.fi.

Lisätietoja:
WSOY, Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149
Ellun Kanat, Kirsi Piha, kirsi.piha@ellunkanat.fi, puh. 050 560 1755

Lehdistökappaleet: tiedotus@wsoy.fi