WSOY juhlistaa 100-vuotiasta Suomea julkaisemalla 12 lukijoiden valitsemaa klassikkoteosta

16.6.2016

Lukijat pääsevät äänestämään klassikkoja WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituksen tekemästä sadan teoksen listasta. Jokainen voi myös äänestää yhtä listan ulkopuolista teosta. Lista löytyy osoitteesta 12klassikkoa.fi, ja äänestysaika alkaa 16.6. ja päättyy 2.10. Äänestystulos julkistetaan Helsingin kirjamessuilla.

WSOY on kutsunut 12 taiteilijaa suunnittelemaan teoksille uudet kannet. Mukana ovat Saara Ekström, Klaus Haapaniemi, Karoliina Hellberg, Kuutti Lavonen, Jani Leinonen, Heikki Marila, Rauha Mäkilä, Stiina Saaristo, Anu Tuominen, Anna Tuori, Miikka Vaskola ja Henry Wuorila-Stenberg. Kirjat on numeroitu ja näitä juhlapainoksia painetaan vain rajoitettu erä tässä ulkoasussa.  

Alkuperäisistä taideteoksista kootaan näyttely yhteistyössä galleria Helsinki Contemporaryn kanssa. Taideteokset huutokaupataan ja varat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. WSOY järjestää myös keskusteluja klassikkoteoksista.

”WSOY on julkaissut kaikkina itsenäisyyden vuosikymmeninä lukijoiden rakastamia teoksia, jotka ovat muovanneet suomalaisten käsitystä siitä, keitä me olemme ja mikä on paikkamme maailmassa. Haluamme juhlavuonna antaa lukijoille mahdollisuuden valita, mitkä teokset on aika nostaa jalustalle juuri nyt. Odotamme myös innolla, minkälaisia tulkintoja nykytaiteilijat kaikkien tuntemista teoksista tekevät”, toteaa kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Lisätietoja:
Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734
Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 778 1149