WSOY julkaisee Tuntematon sotilas -elokuvakirjan lokakuussa

16.3.2017

Tuntematon sotilas -elokuvakirja on matka Aku Louhimiehen ohjaaman elokuvan tekemiseen, sen kuvauspaikoille ja kameran taakse. Runsaasti kuvitettu teos kertoo Suomen oloissa poikkeuksellisen suuresta elokuvatuotannosta ja nostaa päähenkilöiksi sekä Linnan luomat ”tuntemattomat sotilaat” että elokuvan työryhmän. Lokakuun 3. päivä ilmestyvän kirjan kustantaa WSOY.

Aku Louhimiehen kanssa elokuvaa käsikirjoittanut Jari Olavi Rantala seurasi kuvauksia koko kuvausjakson ajan:

”Koko Tuntemattoman sotilaan kuvausprosessin seuraaminen on ollut minulle käsikirjoittajana ainutlaatuinen kokemus. Toivon, että tämä kirja avaa lukijalle elokuvatyötä useasta näkökulmasta, niin kameran edessä kuin sen takanakin.”

WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen kommentoi kirjahanketta:

Väinö Linna on yksi WSOY:n suurimpia kirjailijoita itsenäisen Suomen 100-vuotisen historian aikana. Tuntemattoman sotilaan alkuperäisteoksen kotina WSOY on ilolla mukana saattamassa tarinaa uuteen muotoon. Uudet lukijat ja uudet sukupolvet ansaitsevat oman aikakautensa tulkinnan Tuntemattoman sotilaan tarinan pitkässä jatkumossa.”


Aku Louhimiehen suurelokuvan kuvaukset ovat päättyneet

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on 7 miljoonan euron budjetillaan suurin koskaan tuotettu suomenkielinen elokuva. Elokuvan kuvaukset päättyivät 3.3.2017 Vekaranjärvellä. Elokuvaa on kuvattu myös Kotka-Hamina-ympäristössä, Forssassa, Ristiinassa, Mikkelin Läsäkoskella, Kolilla, Kainuussa sekä Helsingissä Santahaminassa, keskustassa ja Suomenlinnassa.

Tuntemattoman sotilaan ensi-ilta Suomen elokuvateattereissa on 27.10.2017.

Elokuvan ennakkonäytösten myynti on käynnissä valtakunnallisesti ajalle 23.-26.10.2017.

 

Lisätiedot

Kirjaa koskevat lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
WSOY:n viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen tuuli.leppanen@wsoy.fi
Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi

Elokuvaa koskevat lisätiedot, materiaali- ja haastattelupyynnöt:
Laura Sutinen, yhteyspäällikkö, Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017
Puh. 040 190 4449, laura.sutinen@tuntematonsotilas2017.fi
Lue lisää: www.tuntematonsotilas2017.fi
Keskustele aiheesta: #tuntematon2017

Tuntematon sotilas
Ohjaus: Aku Louhimies
Käsikirjoitus: Jari Olavi Rantala ja Aku Louhimies
Tuotanto: Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy, Mikko Tenhunen, Miia Haavisto ja Aku Louhimies
Rooleissa: Eero Aho, Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Joonas Saartamo, Johannes Holopainen, Samuli Vauramo, Arttu Kapulainen ja Paula Vesala.

Elokuvan tuotannon on mahdollistanut laaja joukko yhteistyökumppaneita, rahoittajia ja tukijoita. Sen pääyhteistyökumppaneita ovat LähiTapiola, Valio ja Veikkaus. Yhteistyökumppaneita Leijona Catering, VR, Hartwall, Neste, Saludo, Lidl, Jalostaja ja Sini-tuote. Projektin palvelukumppaneina toimivat Avance Asianajotoimisto Oy, hasan & partners, ICECAPITAL Pankkiiriliike Oy, Leijona-kello, Land Rover ja Ramirent. Puolustusvoimat, Suomen elokuvasäätiö ja Pohjoismainen elokuva. Ja televisiorahasto ovat projektin avainkumppaneita. Hanketta ovat tukeneet Saastamoisen säätiö, Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK), Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahasto, Cursor, Mikkelin kaupunki ja Kainuun liitto.

Elokuvan toteutuksen ovat mahdollistaneet seuraavat tahot ja yksityishenkilöt: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Niko Derome, Mikko Kodisoja, Ilkka Paananen, Jari Ovaskainen, Ari Lahti, Ari Tolppanen, Petteri Koponen, Timo Ahopelto, Vesa Aittomäki, Jarkko Joki-Tokola, Antero Parma, Veli-Matti Riihimäki, Jukka Ylitalo, Mikko Leino, Ilkka Brotherus

Elokuvan televisio-oikeudet on varannut Yleisradio. Sitä levittää Suomessa SF Studios Oy. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.