WSOY käynnistää merkittävän arkistohankkeen

1.9.2017

Seitsemän hengen projektiryhmä aloittaa työnsä 4.9.2017.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä työskentelemään kokoelmassa, jossa on merkittävän suomalaisen kustantamon tuotanto 140 vuoden ajalta. Näin arvokkaan kokoelman säilyttäminen myös tulevia sukupolvia varten on kulttuuriteko, ja on kunnia saada olla mukana sen järjestämisessä ja dokumentoinnissa”, toteaa projektipäällikkö, Turun entinen kirjastonjohtaja Inkeri Näätsaari.

Wernerin helmet -arkistohankkeen tavoitteena on luokitella ja järjestää koko arkisto uudestaan, jotta sen käyttö olisi jatkossa yhä helpompaa. Luokittelutyön lisäksi on tarkoitus saada yhä useampi arkiston aarre lukijoiden iloksi. Osa kirjoista päätyy digitalisoitaviksi, joistakin otetaan uusintapainoksia, ja osa lahjoitetaan Kansallisarkiston ja tutkijoiden käyttöön. Osa päätyy 140-vuotisjuhlallisuuksiin: huutokauppoihin ja näyttelyihin.

”Arkistoprojekti tuo monella tavalla näkyviin WSOY:n historian, joka vaikuttaa suomalaiseen kirjallisuuteen – niin lukijoihin, kirjailijoihin kuin tämän päivän WSOY:hyn – joka päivä. Nostamme esille suomalaisten lukijoiden rakastamia klassikkoja sekä vähemmälle huomiolle jääneitä teoksia. WSOY on julkaissut kaikkina vuosikymmeninä kirjallisuushistoriamme merkkiteoksia ja haluaa tänä päivänäkin olla tulevien klassikoiden koti”, toteaa WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Wernerin helmet -hanketta on mahdollista seurata WSOY:n instagramissa ja facebookissa. Tunnisteena on #wernerinhelmet.

Lisätiedot:

WSOY/kaunokirjallisuuden kustantaja
Wernerin helmet -hankkeen koordinaattori
Anna-Riikka Carlson
anna-riikka.carlson@wsoy.fi