WSOY vahvistaa organisaatiotaan

21.8.2017

 

Kustannuspäällikkönä 22. elokuuta aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta ja toimii suomennetun kaunokirjallisuuden tiiminvetäjänä. Suomennetun ja kotimaisen kaunokirjallisuuden toimitukset tekevät entistä tiiviimmin yhteistyötä ja kaunokirjallisuuden kokonaisuudesta vastaa kustantaja Anna-Riikka Carlson.  Ennen kustannuspäälliköksi nimitystään Leena Balme toimi kirjallisena tuottajana WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden tiimissä. Balme on työskennellyt aiemmin kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa.

”Leena Balme on kokenut kustannusalan ammattilainen, jolla on kyky löytää maailmankirjallisuudesta tarinoita, jotka kiinnostavat suomalaisia lukijoita. Hän tuntee hyvin kansainvälisen kustantamokentän ja on tottunut vastaamaan kirjaprojektien eri vaiheista. Olen iloinen, että saamme kaunokirjallisuuden osastolle näkemyksellisen ja kirjoista ja ihmisistä syttyvän kustannuspäällikön”, toteaa WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

”Maailman parhaita tarinoita – dekkareita, klassikoita, eskapismia, painavaa, kevyttä, vaikeasti avautuvaa tai helposti nieltävää, paperilla tai digitaalisesti. On hienoa olla tarjoamassa suomalaisille lukijoille erilaisia lukukokemuksia maailmalta ja osa WSOY:n mahtavaa tiimiä,” sanoo Leena Balme.

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY on menneiden ja tulevien klassikkokirjojen kustantamo. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja tuo kiinnostavimpia kirjoja niin Suomesta kuin maailmalta lukijoiden ulottuville.

WSOY on osa kansainvälistä Bonnier-mediakonsernia.

Lisätiedot:
Leena Balme,
leena.balme@wsoy.fi +358 50 4493 391
Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi +358 40 7781 149