WSOY:llä kaksi Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandiaehdokasta

4.11.2020

Siiri Enorannan Kesämyrsky ja Meri Luttisen Myrskynsilmä on valittu vuoden 2020 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaiksi. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Voittaja julkistetaan 25.11.

Palkintoraadin perustelut:

Enoranta, Siiri: Kesämyrsky (WSOY)

Kipua, kaipausta ja kilpailua käsittelevä romaani hurmaa lukijan loisteliaalla ja notkealla kielellään. Sen nostalgiaa ja futurismia yhdistelevä maailma vie lukijan mukanaan pohtimaan kulisseja, petollisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Synkät ja valoisat sävyt muodostavat kokonaisuuden, joka muistuttaa kesäistä myrskyä.

Luttinen, Meri: Myrskynsilmä (WSOY)

Esikoiskirjailijan muinaissuomalaiseen fantasiamaailmaan sijoittuvan seikkailun taidokas kerronta imee mukaansa ensi riveiltä alkaen. Päähenkilö Kainu oppii näkemään erityisyytensä ja ottaa paikkansa mahtavimpana tietiänä viiteensataan vuoteen. Kirjan kieli on vivahteikasta. Tarina on eheä ja vetävä kokonaisuus, joka pitää lukijan otteessaan.

Palkintoraadin jäseniä olivat Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä sekä yleisen kirjallisuustieteen opiskelija Johanna Valjakka.

Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee näyttelijä Christoffer Strandberg.