WSOY:n Runeberg Junior -ehdokkaat

19.11.2018

Rinna Saramäen ja Sami Saramäen taskulamppuseikkailukirja Meren syvyyksiin sekä Merja ja Mervi Jalon ja Reetta Niemensivun kirja Olivia ja Onnentähti, Onnenkepparit 1 ovat Runeberg Junior ehdokkaina. Ehdolla palkinnonsaajaksi on yhdeksän kirjaa, joista viisi suomenkielistä ja neljä ruotsinkielistä.

Esiraadin perustelut Meren syvyyksiin -kirjasta:

Uudenlaisella konseptilla toteutettu lastenkirja, joka vie seikkailuun syvälle valtameren pohjaan. Viihteellisen ja jännittävän tarinan ympärille nivoutuu paljon kiinnostavaa faktatietoa, tavalla, joka ei pienestä eikä isostakaan lukijasta tunnu tylsältä. Mustekalojen, rapujen ja koralliriuttojen keskeltä löytyy valitettavasti myös roskaa. Taskulampulla valaistavat kuvat tuovat lukuhetkeen aivan uudenlaisen ulottuvuuden ja lisää mielenkiintoa niin lukemista kuin aihettakin kohtaan. Tässä kirjassa riittää tutkimista.

Esiraadin perustelut, Olivia ja Onnentähti:

Kirja aloittaa uuden Onnenkepparit-sarjan. Lähtökohta on monille hevosista haaveileville tuttu: kaverit harrastavat, mutta itse on allerginen tai vanhemmat eivät anna lupaa hevosharrastuksen aloittamiseen. Mutta onneksi on kepparit, jotka tuovat hevos- ja tallimaailman kaikkien ulottuville. Keppareiden maailmassa mitataan myös tyttöjen välisen ystävyyden kestävyyttä, kamppaillaan mustasukkaisuuden ja kateuden tunteiden kanssa, mutta lopulta ystävyys ja keppihevoset voittavat. Ja löytyy kepparitallilta sopivia tehtäviä myös pojille.

10 000 euron suuruinen Runeberg Junior -palkinto jaetaan J. L. Runebergin päivänä 5. helmikuuta 2019. Voittajan valitsevat porvoolaiset päiväkotiryhmät ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat.

Runeberg Junior -esiraatiin kuuluivat kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Bodil Lund ja Sipoon kirjastopalvelupäällikkö Malin Hollmén.