WSOY:n syksyn 2016 kirjat on julkistettu

7.4.2016

Kaunokirjallisuus

WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla julkaistaan romaanit: Markus Ahonen; Sydämenmurskajaiset, Claes Andersson; Hiljaiseloa Meilahdessa, Pekka Hiltunen; Onni, Riku Korhonen; Emme enää usko pahaan, JP Koskinen; Luciferin oppipojat, Markus Leikola; Uuden maailman katu, Mooses Mentula; Jääkausi, Harri Närhi; Kuparitalo, Joni Pyysalo; Alaska, Ilkka Remes; Kiirastuli, Juha Seppälä; Kuoppakaupunki, Anja Snellman; Lähestyminen, Heikki Turunen; Kuokka ja kannel, Tuula-Liina Varis; Huvila. Linnea Alhon Todistaja, Tuomas Juntusen Tuntematon lapsi ja Hanna Waseliuksen Alma! ovat syksyn esikoisromaaneja.
Harri Nordellin kuudes runokokoelma Hajo ilmestyy myös syksyllä.

Käännetty kaunokirjallisuus

Käännetyn kaunokirjallisuuden listalla julkaistaan suomeksi yhdysvaltalaisten Clive Cusslerin Varas, Justin Croninin Peilikaupunki, John Grishamin Laiton lakimies ja Danielle Steelin Hotelli Vendôm, brittiläisten James Bowenin Bobin joulu ja Sophie Hannahin Suljettu arkku, ruotsalaisten Börge Hellströmin ja Anders Roslundin Kolme minuuttia ja Kristina Ohlssonin Mion blues sekä venäläisen Mihail Šiškinin Kaunokirjoituksia. J. R. R. Tolkienin ja Verlyn Fliegerin (toim.) Kullervon tarina on Hobittien ja Keski-Maan luojan opiskeluvuosinaan kirjoittama mukaelma Kullervo-tarusta. Teokseen sisältyy myös Tolkienin essee Kalevalasta ja tutkija Verlyn Fliegerin analyysi Tolkienin suhteesta suomalaiseen mytologiaan.

Asiaproosa

Syksyn asiaproosan listalla julkaistaan Hanna Artmanin ja Liisa Jokisen Lannistumattomat. Kuinka suomalaiset menestyvät Piilaaksossa, Blanca Jutin Game Changer. Kuinka tehdä läpimurto muuttuvassa maailmassa, Katja Ketun, Meeri Koutaniemen ja Maria Seppälän Fintiaanien mailla, Liisa Keltikangas-Järvisen ”Hyvät tyypit”. Temperamentti ja työelämä, Ville Kivimäen ja Anssi Männistön Sodan särkemä arki, Astrid Lindgrenin Sotapäiväkirjat 1939-1945, Santtu Luodon Eppu Normaalin tarina. 40 vuotta tiimalasin santaa, Sauli Miettisen Uskomaton Aira Samulin, Kasper Strömmanin Kaspervisio 2020. 100 ennustusta Suomen tulevaisuudesta, Eveliina Talvitien Miten helvetissä minusta tuli feministi? Maarit Tyrkön Presidentti ja toimittaja, Scott Stosselin Pelosta sekaisin. Yhden miehen matka ahdistuneisuuden ytimeen sekä Desmond Tutun ja Dalai-laman Ilon kirja. Ystävyydestä, rakkaudesta ja hyvästä elämästä.

Tietokirjat

Koko kansan tuntema Jari ”Bull” Mentula kertoo kirjassaan Bull’s all out elämänsä kolminaisuudesta: treenistä, työstä ja perheestä. Helena Leppäsen Arabian kahvikupit 1916-2016 esittelee yli 700 suomalaisten rakastamaa Arabian kahvikuppimallia. Virpi Siiran Oma koppa 365 keskittyy mandaloihin. Timo Junttilan ja Veikko Tarvaisen Äijäjooga riisuu joogasta turhan mystiikan. Olga ja Tuukka Temosen Teit meistä kauniin kertoo Apulannan ja tuoreen elokuvan tarinan. Eveliina Lauhio julkaisee teoksenMihin minä uskon.

Syysiltojen oiva ruokakirja on Meri-Tuuli Lindströmin Pataruokaa. Virpi Mellerin ja Satu Silvon Satu Silvo & Silvoplee kokoaa Silvon ruoka-ajatukset ja suositun ravintolan parhaat reseptit. Lise Finckenhagenin Pannukakut-kirjassa tuttu herkku taipuu moneen.

Brittiläinen Joe Wicks valloittaa maailmaa kirjallaan Lean in 15Treenaa vähemmän, syö enemmän, huipputuloksia 15 minuutissa. Rhonda Byrnen Salaisuus muutti elämäni on Salaisuus-ilmiön 10-vuotisjuhlakirja. Matkakirjasarja TOP 10 täydentyy päivitetyllä Pariisi-oppaalla

Lasten ja nuorten kirjat

Lasten ja nuorten kotimaisten kirjojen listalla julkaistaan Timo Parvelan, Bjørn Sortlandin ja kuvittaja Pasi Pitkäsen Kepler62 Kirja kolme: Matka ja Kepler62 Kirja neljä: Pioneerit, Juuli Niemen Et kävele yksin, Elena Madyn Varjo, Jukka Laajarinteen ja Elina Warstan Multakutri ja suon salaisuus, Seita Vuorelan Lumi, Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin, Mirva Niinisen ja Hannamari Ruohosen Sehän on Pikkuapina!, Merja ja Marvi Jalon Jesse aavekoira, Merja Jalon Salaperäinen huuto (Nummelan ponitalli), ja Hurmaava Muumilaakso värityskirja.

Lasten ja nuorten syksyn käännöskirjallisuutta ovat John Greenin, Maureen Johnsonin ja Lauren Myraclen Let It Snow, James Freyn ja Nils Johnson-Sheltonin Endgame 3, Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi (animaatiokuvitettu laitos), Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirja 10: Paluu kivikaudelle, Eoin Colferin Artemis Fowl 1-3 uudet laitokset, Eoin Colferin Tohtori Anna-Liisa kuvittajana Matt Robertson.

LEGO® NEXO KNIGHTS™ Kaikkien aikojen paras tarrakokoelma, LEGO® CITY Rakenna oma seikkailu, LEGO® ja NEXO KNIGHTS™ Kirja ritareista ilmestyvät Legojen ystäville.

Sarjakuvat

Sarjakuvateoksien listalla ovat Kati Kovácsin Kamileen labyrintti, Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi 2. Lapsuus Lähi-idässä (1984–1985), Guy Delislen Huonon isän opas ja Tove Janssonin Muumit, parhaat sarjakuvat väreissä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Kaunokirjallisuus ja asiaproosa:
viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319
tiedottaja Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Tietokirjat:
tuottaja Mari Nieminen, mari.nieminen@bonnierbooks.fi, puh. 050 5480 709

Lasten ja nuorten kirjat:
tuottaja Leena Salmio, leena.salmio@bonnierbooks.fi, puh. 050 366 3882

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Kuvat: https://www.wsoy.fi/palvelut/medialle/#kuvapankki