Toimitukset

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY tunnetaan monien suomalaisten klassikkokirjailijoiden kustantajana. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja tuo kiinnostavimpia kirjoja niin Suomesta kuin maailmalta lukijoiden ulottuville. WSOY työskentelee pitääkseen kirjat ja lukemisen merkityksellisenä osana suomalaisten elämää sekä vaaliakseen kirjallista perintöään.

  Kotimainen kaunokirjallisuus

  Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia.

  Anna-Riikka Carlson

  Kustantaja
  anna-riikka.carlson@wsoy.fi
  010 5060 256

  Anna-Riikka Carlson luotsaa WSOY:n kaunokirjallisuutta ja toimii kustannustoimittajien ja kirjailijoiden työn tukena. Kirjojen lisäksi rakkaita asioita hänelle ovat muun muassa kansallispuistot, kirjeiden kirjoittaminen ja keskustelut, joissa vastakkaisista näkemyksistä syntyy jotain rakentavaa.

  Samuli Knuuti

  Kustannustoimittaja
  samuli.knuuti@wsoy.fi
  -

  Samuli Knuuti oppi lukemaan vuonna 1975 ja harjoittelee sitä ahkerasti vieläkin. Valmistuin vanhempien iloksi Helsingin yliopistosta vuonna 2002 yleisestä kirjallisuustieteestä ja teoreettisesta filosofiasta: sitä ennen ja sen jälkeen olen tehnyt töitä journalistina siellä & täällä ja kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana WSOY:llä. Luen kaikkea, mutta eräkirjallisuutta en ymmärrä. Rakastan viihtyä, mutta en pelkää nähdä vaivaa. Erityisiä kiinnostuksen alueitani ovat kielellisesti irrotteleva ja lajityyppien aitoja kaatava proosa, jälkimoderni fiktio, kauhu, scifi ja populaarikulttuuri noin yleensä. Ilo, leikki, syvyys!

  Silja Koivisto

  Kustannustoimittaja
  silja.koivisto@wsoy.fi
  010 5060 217

  Silja Koivisto nauttii hienosta lauseesta tai säkeestä, vetävästä tarinasta, kaikesta mikä koskettaa. Kirjat ja elokuvat ovat hänelle usein todempia kuin ympäröivä todellisuus. Hän on ollut kustannustoimittajana vuodesta 2005 lähtien ja pitää etuoikeutena saada työskennellä lahjakkaiden ja luovien ihmisten kanssa.

  Lari Mäkelä

  Kirjallinen tuottaja
  lari.makela@wsoy.fi
  010 5060 232

  Lari Mäkelä on WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden osaston kirjallinen tuottaja. Hän on antanut palautteita, editoinut tekstejä ja tukenut parhaansa mukaan kirjailijoita vuodesta 2000 lähtien.

  Mikko Rouhiainen

  Toimituspäällikkö
  mikko.rouhiainen@wsoy.fi
  010 5060 240

  Mikko Rouhiainen on lohjalaissyntyinen toimituspäällikkö, joka rauhoittuu katselemalla vanhoja Patakakkosia. ”Se on kuin kävelisi metsässä”, hän toteaa suhteestaan kirjallisuuteen. Rouhiainen on lukupiiri Nahkaesiliinan perustajajäseniä.

  Hanna Pudas

  Kustannustoimittaja
  hanna.pudas@wsoy.fi
  040 8484 082

  Martti Ruokonen

  Graafikko
  martti.ruokonen@wsoy.fi
  010 5060 136

  Suomennettu kaunokirjallisuus

  Kannet auki maailmaan! Raikkaat kaunokirjalliset tuulet ulkomailta rikastavat suomalaista ajattelua -- ja kirjahyllyä. Suomalainen lukee parhaiten suomeksi, ja lukunautinnon takaa korkeatasoinen käännöskirja.

  Leena Balme

  Kustantaja
  leena.balme@wsoy.fi
  010 506 0161

  Marjut Karasmaa-Donovan

  Kustannustoimittaja
  marjut.karasmaa-donovan@wsoy.fi
  010 506 0213

  Alice Martin

  Kustannustoimittaja
  alice.martin@wsoy.fi
  010 5060 228

  Kustannustoimittaja, Shakespeare-lukupiiri

  Saara Pääkkönen

  Kustannustoimittaja
  010 5060 238

  Kustannustoimittaja

  Lotta Dufva

  Kirjallinen tuottaja
  lotta.dufva@wsoy.fi
  050 471 5884

  Tietokirjallisuus

  Asiaproosa on tietokirjallisuutta, joka on tarkoitettu luettavaksi ja nautittavaksi. Perinteisistä tietokirjagenreistä asiaproosaan kuuluvat mm. elämäkerrat, historiateokset, ajankohtaiset aiheet jne. Mikään inhimillinen, tai kosmologinen sen puoliin, ei ole asiaproosalle vierasta, sillä aihetta tärkeämpää on sen käsittelytapa. Asiaproosateos on kuin romaani mutta totta. Asiaproosaa lukiessa voi uppoutua toisen ihmisen elämään tai vieraisiin maailmoihin, avartaa maailmakuvaansa, innostua pohtimaan asioita uusilta kanteilta, hätkähtyä, järkyttyä, innostua, oppia, oivaltaa ja ennen kaikkea nauttia sanojen virrasta paperilla tai lukulaitteella ja ajatusten virrasta päänsä sisällä. Maailmalla asiaproosa tunnetaan mm. nimillä literary non fiction, narrative non fiction ja sakprosa.  Myös psykologia-, kasvatus- ja bisnes-kirjat kuuluvat osastomme tuotantoon.

  Onnistunut tietokirja koskettaa, tuulettaa ajatuksia ja antaa elämyksiä. Se ratkoo käytännön kysymyksiä oivaltavasti tietoa ja visuaalisuutta yhdistäen. Kirjan onnistunut ulkoasu on meille tärkeää, sillä kirja on myös haluttu lahja.

  Keskitymme kotimaisiin kirjailijoihin ja asiantuntijoihin, toimittajiin, visionääreihin, valokuvaajiin ja graafisiin suunnittelijoihin. Olemme osaava ja ripeäotteinen toimitus ja teemme kaikkemme auttaaksemme tekijöitämme synnyttämään parhaita kirjoja. Julkaisemme kirjoja mm. seuraavista aiheista niin painettuina kuin sähkö- ja äänikirjoina:

  hyvinvointi, liikunta, terveys, ravinto, dieetit
  elämäntaito, käytännön psykologia
  lifestyle, viihde, uudet ilmiöt, matkat
  ruoka, leivonta, juomat
  puutarha, viljeleminen, luonto, eläimet,
  design, taide, muoti, kauneus,
  sisustus, rakentaminen

  Henrikki Timgren

  Kustantaja
  henrikki.timgren@wsoy.fi
  0443210666

  Kustantaja, vastaa kustannuslistan kokonaisuudesta.

  Joni Strandberg

  Kustannuspäällikkö
  joni.strandberg@wsoy.fi
  010 506 0244

  Tulin WSOY:lle Helsingin Yliopiston historian laitokselta korkeakouluharjoittelijaksi vuonna 2005, ja siitä lähtien olen tehnyt töitä erilaisten tietokirjojen parissa tietosanakirjoista käsityökirjoihin. Asiaproosan olen kuitenkin tuntenut aina omimmaksi alueekseni. Urani sykähdyttävin hetki tähän mennessä on ollut kuunnellessani Ville Kivimäen Tieto-Finlandia-puhetta kirjasta Murtuneet mielet. Olen BoPo eli yksi Bonnierin Polkupyöräilijöistä.

  Joel Kontro

  Kustannustoimittaja
  joel.kontro@wsoy.fi
  010 5060 013

  Maailmasta kiinnostunut kulttuurin ja urheilun kohtuukäyttäjä.

  Kaisa Uusipaikka (virkavapaalla)

  Kustannustoimittaja

  Olen syntynyt Turussa ja opiskellut Turun yliopistossa englannin kieltä ja kirjallisuutta. Aloitin Like Kustannuksessa vuonna 1999 ja siirryin vuonna 2001 WSOY:lle.

  Pälvi Kuosmanen

  Kustannuspäällikkö
  palvi.kuosmanen@wsoy.fi
  010 5060 219

  Odotan innolla uusia kirjakonsepteja, joiden tekijät ovat käsikirjoituksensa ja kuviensa parhaita puolestapuhujia. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse ja sisällytä ehdotuksesi alkuun kirjaideasi ydin muutamalla virkkeellä kiteytettynä. Kerrothan lisäksi itsestäsi: kuka olet ja missä vaikutat.

  Päivi Koivisto

  Kustannustoimittaja
  paivi.koivisto@wsoy.fi
  010 5060 082

  Kaisa Kauppila

  Kustannustoimittaja
  kaisa.kauppila@wsoy.fi
  010 5060 215

  Huolehdimme, että kirjaideasi saa arvoisensa toteutuksen: unelmatiimin, hiotun konseptin, sujuvan tekstin ja houkuttelevan graafisen ilmeen.

  Ilona Räihä

  Kustannustoimittaja
  ilona.raiha@wsoy.fi
  010 506 0241

  Huolehdimme, että kirjaideasi saa arvoisensa toteutuksen: unelmatiimin, hiotun konseptin, sujuvan tekstin ja houkuttelevan graafisen ilmeen.

  Lasten- ja nuortenkirjallisuus

  WSOY:n lasten- ja nuortenkirjaosasto julkaisee innostavaa ja korkeatasoista luettavaa laajalle ikäryhmälle nollasta kahdeksaantoista ikävuoteen, aina katselukirjoista nuorten aikuisten romaaneihin. WSOY:n perinteet lastenkirjojen kustantajana ovat ainutlaatuisen pitkät ja vahvat.

  Ulla Huopaniemi-Sirén

  vt. Kustantaja
  ulla.huopaniemi-siren@wsoy.fi
  010 5060 206

  Olen työskennellyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannustoimittajana vuodesta 1999. Teen ilolla töitä realistisen nuortenromaanin, chick-litin, sick-litin, clean-teenin, dekkarin, rakkaustrillerin, paranormaalin romanssin, fantasian, spefin, dystopian ja kaiken sen kirjallisuuden parissa, mitä ei vielä ole määritelty.

  Mikael Ahlström

  Toimituspäällikkö
  mikael.ahlstrom@wsoy.fi
  010 506 0202

  Hurahdin varhaisnuorena Tolkieniin, Asterixiin ja Non Stop -lehtiin, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Arvostan kaikkea hyvää kirjallisuutta, laadukkaita suomennoksia ja fiksuja sarjakuvia.

  Päivi Kaataja

  Kustannustoimittaja
  paivi.kaataja@wsoy.fi
  010 506 0212

  Olen työskennellyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannustoimittajana vuodesta 2005. Erityisalani ja intohimoni ovat lasten kuvakirjat sekä käsityökirjat – kauniit kirjat. Metsästän silmä kovana uusia kuvittajia ja oivaltavia tekstejä, kuuntelen herkällä korvalla sanan ja kuvan vuoropuhelua.

  Essi Kytöhonka

  Kustannustoimittaja
  essi.kytohonka@wsoy.fi
  010 5060 168

  Olen työskennellyt nuortenkirjojen kustannustoimittajana vuodesta 2001. Nuoruus on suurien tunteiden ja isojen valintojen aikaa, mutta tämä kiihkeä hetki on elämässä pian ohi ja monet valinnoista saa tehdä vain kerran. Työssäni saan pohtia saman kiehtovan elämänvaiheen kysymyksiä yhä uudestaan.

  Riikka Turkulainen

  Graafikko
  riikka.turkulainen@wsoy.fi
  040 7002 939

  Paula Halkola (perhevapaalla)

  Kustantaja

  Sarjakuvat

  WSOY:llä on Suomen pisimmät perinteet sarjakuvakustantajana. Ensimmäinen suomalainen sarjakuvakirja, Ilmari Vainion Professori Itikaisen tutkimusretki, ilmestyi WSOY:n kustantamana 1911. Nyt, toistasataa vuotta myöhemmin, WSOY julkaisee laadukasta kotimaista ja käännettyä sarjakuvaa niin aikuisille kuin nuoremmillekin.

  Paula Halkola (perhevapaalla)

  Kustantaja

  Mikael Ahlström

  Toimituspäällikkö
  mikael.ahlstrom@wsoy.fi
  010 506 0202

  Hurahdin varhaisnuorena Tolkieniin, Asterixiin ja Non Stop -lehtiin, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Arvostan kaikkea hyvää kirjallisuutta, laadukkaita suomennoksia ja fiksuja sarjakuvia.