Toimitukset

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY tunnetaan monien suomalaisten klassikkokirjailijoiden kustantajana. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja tuo kiinnostavimpia kirjoja niin Suomesta kuin maailmalta lukijoiden ulottuville. WSOY työskentelee pitääkseen kirjat ja lukemisen merkityksellisenä osana suomalaisten elämää sekä vaaliakseen kirjallista perintöään.

  Kotimainen kaunokirjallisuus

  Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia.

  Anna-Riikka Carlson

  Kustantaja
  anna-riikka.carlson@wsoy.fi
  0407781149

  Anna-Riikka Carlson luotsaa WSOY:n kaunokirjallisuutta ja toimii kustannustoimittajien ja kirjailijoiden työn tukena. Kirjojen lisäksi rakkaita asioita hänelle ovat muun muassa kansallispuistot, kirjeiden kirjoittaminen ja keskustelut, joissa vastakkaisista näkemyksistä syntyy jotain rakentavaa.

  Samuli Knuuti

  Kustannustoimittaja
  samuli.knuuti@wsoy.fi
  -

  Samuli Knuuti oppi lukemaan vuonna 1975 ja harjoittelee sitä ahkerasti vieläkin. Valmistuin vanhempien iloksi Helsingin yliopistosta vuonna 2002 yleisestä kirjallisuustieteestä ja teoreettisesta filosofiasta: sitä ennen ja sen jälkeen olen tehnyt töitä journalistina siellä & täällä ja kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana WSOY:llä. Luen kaikkea, mutta eräkirjallisuutta en ymmärrä. Rakastan viihtyä, mutta en pelkää nähdä vaivaa. Erityisiä kiinnostuksen alueitani ovat kielellisesti irrotteleva ja lajityyppien aitoja kaatava proosa, jälkimoderni fiktio, kauhu, scifi ja populaarikulttuuri noin yleensä. Ilo, leikki, syvyys!

  Silja Koivisto

  Kustannustoimittaja
  silja.koivisto@wsoy.fi
  0407534651

  Silja Koivisto nauttii hienosta lauseesta tai säkeestä, vetävästä tarinasta, kaikesta mikä koskettaa. Kirjat ja elokuvat ovat hänelle usein todempia kuin ympäröivä todellisuus. Hän on ollut kustannustoimittajana vuodesta 2005 lähtien ja pitää etuoikeutena saada työskennellä lahjakkaiden ja luovien ihmisten kanssa.

  Mikko Rouhiainen

  Toimituspäällikkö
  mikko.rouhiainen@wsoy.fi
  040 672 1069

  Mikko Rouhiainen on lohjalaissyntyinen toimituspäällikkö, joka rauhoittuu katselemalla vanhoja Patakakkosia. ”Se on kuin kävelisi metsässä”, hän toteaa suhteestaan kirjallisuuteen. Rouhiainen on lukupiiri Nahkaesiliinan perustajajäseniä.

  Hanna Pudas

  Kustannuspäällikkö
  hanna.pudas@wsoy.fi
  040 848 4082

  Lea Peuronpuro

  Kustannustoimittaja
  lea.peuronpuro@wsoy.fi
  050 438 6011

  Jouni Tikkanen

  Kustannustoimittaja
  jouni.tikkanen@wsoy.fi
  050 5709 976

  Martti Ruokonen

  Graafikko
  martti.ruokonen@wsoy.fi
  0400 882 548

  Suomennettu kaunokirjallisuus

  Kannet auki maailmaan! Raikkaat kaunokirjalliset tuulet ulkomailta rikastavat suomalaista ajattelua -- ja kirjahyllyä. Suomalainen lukee parhaiten suomeksi, ja lukunautinnon takaa korkeatasoinen käännöskirja.

  Leena Balme

  Kustantaja
  leena.balme@wsoy.fi
  0504493391

  Marjut Karasmaa-Donovan

  Kustannustoimittaja
  marjut.karasmaa-donovan@wsoy.fi
  0407449793

  Alice Martin

  Kustannustoimittaja
  alice.martin@wsoy.fi
  050 594 9531

  Kustannustoimittaja, Shakespeare-lukupiiri

  Saara Pääkkönen

  Kustannustoimittaja

  Kustannustoimittaja

  Lotta Dufva

  Toimituspäällikkö
  lotta.dufva@wsoy.fi
  050 471 5884

  Johanna Kerola

  Kustannustoimittaja
  johanna.kerola@wsoy.fi
  0505052990

  Tietokirjallisuus

  Asiaproosa on tietokirjallisuutta, joka on tarkoitettu luettavaksi ja nautittavaksi. Perinteisistä tietokirjagenreistä asiaproosaan kuuluvat mm. elämäkerrat, historiateokset, ajankohtaiset aiheet jne. Mikään inhimillinen, tai kosmologinen sen puoliin, ei ole asiaproosalle vierasta, sillä aihetta tärkeämpää on sen käsittelytapa. Asiaproosateos on kuin romaani mutta totta. Asiaproosaa lukiessa voi uppoutua toisen ihmisen elämään tai vieraisiin maailmoihin, avartaa maailmakuvaansa, innostua pohtimaan asioita uusilta kanteilta, hätkähtyä, järkyttyä, innostua, oppia, oivaltaa ja ennen kaikkea nauttia sanojen virrasta paperilla tai lukulaitteella ja ajatusten virrasta päänsä sisällä. Maailmalla asiaproosa tunnetaan mm. nimillä literary non fiction, narrative non fiction ja sakprosa.  Myös psykologia-, kasvatus- ja bisnes-kirjat kuuluvat osastomme tuotantoon.

  Onnistunut tietokirja koskettaa, tuulettaa ajatuksia ja antaa elämyksiä. Se ratkoo käytännön kysymyksiä oivaltavasti tietoa ja visuaalisuutta yhdistäen. Kirjan onnistunut ulkoasu on meille tärkeää, sillä kirja on myös haluttu lahja.

  Keskitymme kotimaisiin kirjailijoihin ja asiantuntijoihin, toimittajiin, visionääreihin, valokuvaajiin ja graafisiin suunnittelijoihin. Olemme osaava ja ripeäotteinen toimitus ja teemme kaikkemme auttaaksemme tekijöitämme synnyttämään parhaita kirjoja. Julkaisemme kirjoja mm. seuraavista aiheista niin painettuina kuin sähkö- ja äänikirjoina:

  hyvinvointi, liikunta, terveys, ravinto, dieetit
  elämäntaito, käytännön psykologia
  lifestyle, viihde, uudet ilmiöt, matkat
  ruoka, leivonta, juomat
  puutarha, viljeleminen, luonto, eläimet,
  design, taide, muoti, kauneus,
  sisustus, rakentaminen

  Henrikki Timgren

  Kustantaja
  henrikki.timgren@wsoy.fi
  044 321 0666

  Kustantaja, vastaa kustannuslistan kokonaisuudesta.

  Joni Strandberg

  Kustannuspäällikkö
  joni.strandberg@wsoy.fi
  041 536 4847

  Tulin WSOY:lle Helsingin Yliopiston historian laitokselta korkeakouluharjoittelijaksi vuonna 2005, ja siitä lähtien olen tehnyt töitä erilaisten tietokirjojen parissa tietosanakirjoista käsityökirjoihin. Asiaproosan olen kuitenkin tuntenut aina omimmaksi alueekseni. Urani sykähdyttävin hetki tähän mennessä on ollut kuunnellessani Ville Kivimäen Tieto-Finlandia-puhetta kirjasta Murtuneet mielet. Olen BoPo eli yksi Bonnierin Polkupyöräilijöistä.

  Joel Kontro

  Kustannustoimittaja
  joel.kontro@wsoy.fi
  0445057331

  Maailmasta kiinnostunut kulttuurin ja urheilun kohtuukäyttäjä.

  Pälvi Kuosmanen

  Kustannuspäällikkö
  palvi.kuosmanen@wsoy.fi
  0405650268

  Odotan innolla uusia kirjakonsepteja, joiden tekijät ovat käsikirjoituksensa ja kuviensa parhaita puolestapuhujia. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse ja sisällytä ehdotuksesi alkuun kirjaideasi ydin muutamalla virkkeellä kiteytettynä. Kerrothan lisäksi itsestäsi: kuka olet ja missä vaikutat.

  Kaisa Kauppila

  Kustannustoimittaja
  kaisa.kauppila@wsoy.fi
  0503256346

  Huolehdimme, että kirjaideasi saa arvoisensa toteutuksen: unelmatiimin, hiotun konseptin, sujuvan tekstin ja houkuttelevan graafisen ilmeen.

  Ilona Räihä

  Kustannustoimittaja
  ilona.raiha@wsoy.fi
  040 752 7847

  Huolehdimme, että kirjaideasi saa arvoisensa toteutuksen: unelmatiimin, hiotun konseptin, sujuvan tekstin ja houkuttelevan graafisen ilmeen.

  Maija Malmberg

  Kustannustoimittaja
  Maija.Malmberg@wsoy.fi
  050 594 9531

  Ilkka Pernu

  Kustannustoimittaja
  ilkka.pernu@wsoy.fi
  044 578 5355

  Lasten- ja nuortenkirjallisuus

  WSOY:n lasten- ja nuortenkirjaosasto julkaisee innostavaa ja korkeatasoista luettavaa laajalle ikäryhmälle nollasta kahdeksaantoista ikävuoteen, aina katselukirjoista nuorten aikuisten romaaneihin. WSOY:n perinteet lastenkirjojen kustantajana ovat ainutlaatuisen pitkät ja vahvat.

  Paula Halkola

  Kustantaja
  paula.halkola@wsoy.fi
  050 3414 210

  Ulla Huopaniemi-Sirén

  Kustannuspäällikkö
  ulla.huopaniemi-siren@wsoy.fi
  0407656475

  Olen työskennellyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannustoimittajana vuodesta 1999. Teen ilolla töitä realistisen nuortenromaanin, chick-litin, sick-litin, clean-teenin, dekkarin, rakkaustrillerin, paranormaalin romanssin, fantasian, spefin, dystopian ja kaiken sen kirjallisuuden parissa, mitä ei vielä ole määritelty.

  Mikael Ahlström

  Toimituspäällikkö
  mikael.ahlstrom@wsoy.fi
  0415077025

  Hurahdin varhaisnuorena Tolkieniin, Asterixiin ja Non Stop -lehtiin, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Arvostan kaikkea hyvää kirjallisuutta, laadukkaita suomennoksia ja fiksuja sarjakuvia.

  Päivi Kaataja

  Kustannustoimittaja
  paivi.kaataja@wsoy.fi
  0503289798

  Olen työskennellyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannustoimittajana vuodesta 2005. Erityisalani ja intohimoni ovat lasten kuvakirjat sekä käsityökirjat – kauniit kirjat. Metsästän silmä kovana uusia kuvittajia ja oivaltavia tekstejä, kuuntelen herkällä korvalla sanan ja kuvan vuoropuhelua.

  Essi Kytöhonka

  Kustannustoimittaja
  essi.kytohonka@wsoy.fi
  040 820 4168

  Olen työskennellyt nuortenkirjojen kustannustoimittajana vuodesta 2001. Nuoruus on suurien tunteiden ja isojen valintojen aikaa, mutta tämä kiihkeä hetki on elämässä pian ohi ja monet valinnoista saa tehdä vain kerran. Työssäni saan pohtia saman kiehtovan elämänvaiheen kysymyksiä yhä uudestaan.

  Anniliina Lassila

  Kustannustoimittaja
  anniliina.lassila@wsoy.fi
  050 5716 978

  Riikka Turkulainen

  Graafikko
  riikka.turkulainen@wsoy.fi
  040 700 2939

  Laura Andersson

  Kirjallinen tuottaja
  laura.andersson@wsoy.fi
  050 5231 388

  Sarjakuvat

  WSOY:llä on Suomen pisimmät perinteet sarjakuvakustantajana. Ensimmäinen suomalainen sarjakuvakirja, Ilmari Vainion Professori Itikaisen tutkimusretki, ilmestyi WSOY:n kustantamana 1911. Nyt, toistasataa vuotta myöhemmin, WSOY julkaisee laadukasta kotimaista ja käännettyä sarjakuvaa niin aikuisille kuin nuoremmillekin.

  Paula Halkola

  Kustantaja
  paula.halkola@wsoy.fi
  050 3414 210

  Mikael Ahlström

  Toimituspäällikkö
  mikael.ahlstrom@wsoy.fi
  0415077025

  Hurahdin varhaisnuorena Tolkieniin, Asterixiin ja Non Stop -lehtiin, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Arvostan kaikkea hyvää kirjallisuutta, laadukkaita suomennoksia ja fiksuja sarjakuvia.