Dan Brownin uutuusromaani Alku sijoittuu Espanjaan

28.6.2017

Yksi tämän syksyn odotetuimmista kirjoista on Dan Brownin Alku, jonka juonesta on juuri saatu lisätietoa. Maailman suosituimman trillerikirjailijan häkellyttävän kekseliäs uutuus sijoittuu Bilbaoon, Espanjaan.

”Mistä me tulemme? Mihin olemme menossa?”

Robert Langdon, Harvardin yliopiston symbologian ja uskonnollisen ikonologian professori, saapuu Bilbaon ultramoderniin Guggenheim-museoon julkistustilaisuuteen. Siellä aiotaan paljastaa löytö, joka ”muuttaa tieteen kasvot ikuisiksi ajoiksi”. Iltaa isännöi Edmond Kirsch, 40-vuotias miljardööri ja futuristi, jonka häikäisevät tekniset innovaatiot ja uskaliaat ennustukset ovat luoneet hänelle globaalin sädekehän. Kirsch, joka pari vuosikymmentä aiemmin oli Langdonin ensimmäisten opiskelijoiden joukossa Harvardissa, on luvannut paljastaa hämmästyttävän läpimurtonsa, löydön joka tuo vastauksen kahteen ihmiselämän peruskysymykseen.

Niin Langdon kuin sadat muutkin kutsuvieraat lumoutuvat Kirschin ainutlaatuisen omaperäisestä esityksestä, mutta Langdonille valkenee, että löytö tulee jakamaan mielipiteitä enemmän kuin hän osasi aavistaakaan. Samassa tarkkaan käsikirjoitettu ilta räjähtää kaaokseksi, ja Kirschin kallisarvoinen löytö on vaarassa hävitä ikuisiksi ajoiksi.

Järkyttynyt Langdon joutuu välittömän vaaran edessä epätoivoisesti pakenemaan Bilbaosta. Seurakseen hän saa Ambra Vidalin, elegantin museonjohtajan, jonka kanssa Kirsch oli suunnitellut räväkän tilaisuutensa. Yhdessä Langdon ja Vidal pakenevat Barcelonaan, uhkarohkeana tavoitteenaan löytää salaperäinen tunnussana, joka avaisi Kirschin salaisuuden.

Salatun historian ja uskonnollisten ääri-ilmiöiden hämärissä sokkeloissa Langdon ja Vidal joutuvat väistelemään vihollistaan, jota ajaa kärsimyksen palo ja jonka kaikkitietävä voima tuntuu virtaavan itse Espanjan kuninkaanpalatsista… ja joka on valmis mihin tahansa vaientaakseen Edmond Kirschin. Moderni taide ja arvoitukselliset symbolit johdattavat Langdonia ja Vidalia, kunnes he lopulta kohtaavat kasvoista kasvoihin Kirschin järisyttävän keksinnön… ja henkeäsalpaavan totuuden, joka on niin kauan pysynyt meiltä salassa.

Alku on Dan Brownin tähän mennessä nerokkain ja viihdyttävin romaani. Se ilmestyy 3.10.2017.