Samassa liemessä: Dukkah-lohi & fenkoli

9.3.2018

Tämän kaksikon asenne on selvä: rahalle kuuluu saada vastinetta, turha piperrys ei kiinnosta ja mausta – tai kaloreista – ei tingitä. Pipsa opetti minulle aikoinaan myös ”turhat kalorit” -ajattelun: koska kuitenkin syöt, miksi tyytyisit maultaan tai laadultaan keskinkertaiseen, kun voit saada myös hyvää. Siitä on kyse tässäkin kirjassa.

Myös oivaltavuudella on osansa ruokafilosofiassa. Hyvän ruoan ei tarvitse olla kallista, eikä arkiruoan tarvitse olla tylsää, vaan sitä elävöitetään pienillä kikoilla. Pavuista voi tehdä ranskalaisia, kikhernekrutongit addiktoivat, ruskea voi vie keitinpotut taivaisiin ja patongin voi täyttää suklaalla ja viimeistellä sormisuolalla. Pastan voi tehdä lähes ilman tiskiä, maissin ja mison naittaa keskenään tai buffetpöydän rakentaa siten, ettei kenenkään tarvitse jumittaa dippikulhon äärellä.

Pauliina Siniauer
Ruokaan erikoistunut toimittaja

DUKKAH-LOHI & FENKOLIA
4:lle

Vapise kardemummalohi! Pipsan ensimmäisestä kirjasta hitiksi noussut kardemummalohi on saanut arvoisensa vastustajan. Dukkah ja poksuva amarantti nostavat arkisen raaka-aineen aivan uudelle tasolle.

1 FENKOLI
SUOLAA
PIPPURIA
OLIIVIÖLJYÄ
75 G PUFFATTUA AMARANTTIA
3 RKL DUKKAH-MAUSTESEOSTA
1 TL SUOLAA + lisää suolaa kalan pintaan
2 RKL SUMAKKIA
4 LOHIFILETTÄ (À 150 G) ilman nahkaa
RYPSIÖLJYÄ PAISTAMISEEN

Viipaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Sekoita amarantti, dukkah, 1 teelusikallinen suolaa ja sumakki lautasella.

Lämmitä rypsiöljy paistinpannussa. Ripottele lohifileille suolaa ja pyörittele fileet mausteseoksessa kaikilta puolilta.

Paista maustettuja fileitä kaksi kerrallaan kuumalla pannulla muutama minuutti per puoli. Lohi saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi. Tarjoile fenkolin kanssa.

Tutustu kirjaan tästä.